Zeci de mii de oameni au protestat in Washington DC. Primarul s-a alaturat dupa ce a cerut retragerea armatei (Video)

Duminica, 07 Iunie 2020, ora 09:04
5685 citiri
Zeci de mii de oameni au protestat in Washington DC. Primarul s-a alaturat dupa ce a cerut retragerea armatei (Video)
Foto: Hepta.ro/Arhiva

Zeci de mii de oameni se estimeaza ca au participat sambata la protestele din Washington, DC. Manifestatiile au fost pasnice, iar la lasarea serii multimea a inceput sa se imprastie.

Primii manifestanti s-au adunat sambata la Washington, tinuti la distanta de Casa Alba cu garduri, pentru a protesta fata de rasismul si brutalitatea politistilor intr-o zi marcata de o noua ceremonie in memoria lui George Floyd, relateaza WSJ.

Manifestarile au fost pasnice toata ziua, fara ca politia sa fie nevoita sa intervina sau sa faca arestari, a declarat o purtatoare de cuvant a Politiei Metropolitane DC, citata de CNN.

Departamentul de politie a estimat ca au fost cel putin 6.000 de protestatari in mai multe locatii la pranz - ceea ce a fost inainte de inceperea oricaror evenimente majore.

Ziua a inceput cu un grup de cateva mii de oameni care s-au adunat in fata Lincoln memorial. Mai tarziu, au plecat spre Capitol Hill, trecand prin fata Muzeului National de Istorie Afro-Americana, inainte de a se indrepta spre Casa Alba si apoi spre alte locatii.

Primarita din Washington DC s-a alaturat protestatarilor dupa ce a cerut retragerea armatei

Lor li s-a alaturat chiar si Muriel Bowser, primarul din Washington DC.

La o zi dupa ce primarul i-a cerut presedintelui Donald Trump inlaturarea fortelor de ordine si a Garzii Nationale de pe strazile din oras, Bowser s-a alaturat zeilor de mii de protestatari aflati pe strazile Capitalei.

"Cu totii ar trebui sa urmarim ce se intampla in Washington DC, deoarece nu dorim ca guvernul federal sa faca asta si altor americani", a declarat Muriel Bowser in timp ce se mergea prin centrul DC alaturi de cu protestatarii.

Primarita a spus ca unitatile suplimentare "inflameaza spiritele" si "se adauga la nemultumirile" oamenilor care protesteaza dupa moartea lui George Floyd.

Vineri, Bowser a cerut ca mesajul "Black Lives Matter" sa fie scris cu vopsea mare galbena pe doua blocuri de pe 16th Street, o axa centrala care duce direct la Casa Alba.

In plus, primarita a redenumit piata din fata Parcului Lafayette, situata langa Casa Alba, "Black Lives Matter Plaza".

Departamentul de politie metropolitana din Washington DC nu a facut arestari in urma protestelor.

USR acuză Guvernul că se joacă „cu prețurile la energie ca la păcănele”. „Plătim facturi mai mari decât pe piaţa liberă”
USR acuză Guvernul că se joacă „cu prețurile la energie ca la păcănele”. „Plătim facturi mai mari decât pe piaţa liberă”
USR a transmis joi, 28 martie, că Guvernul Ciolacu minte când spune că ia măsuri în favoarea consumatorilor şi că scade facturile românilor. Partidul susține că de fapt Executivul...
Controversata taxă pe soare, eliminată de Guvern. Anunțul ministrului Energiei pentru prosumatori
Controversata taxă pe soare, eliminată de Guvern. Anunțul ministrului Energiei pentru prosumatori
Guvernul a adoptat joi, 28 martie, Ordonanţa pentru modificarea şi completarea OUG 27/2022 prin care este eliminată taxa pe soare pentru prosumatori şi actualizează schema de sprijin pentru...
#proteste washington black lives matters , #America