Administratia Trump impune sanctiuni Arabiei Saudite in urma asasinarii lui Khashoggi

Joi, 15 Noiembrie 2018, ora 21:31
3622 citiri
Administratia Trump impune sanctiuni Arabiei Saudite in urma asasinarii lui Khashoggi
Foto: Arhiva Pixabay

Administratia Trump a impus, joi, sanctiuni pentru 17 oficiali sauditi in urma asasinarii jurnalistului Jamal Khashoggi.

Trezoreria din SUA a impus sanctiunile pentru ceea ce a numit "abuzuri serioase ale drepturilor omului" si a inghetat toate bunurile lor americane si a interzis cetatenilor americani sa faca afaceri cu persoanele respective, scrie Politico.

In anunt este numit consilierul regal Saud al-Qahtani, el fiind cauzat ca a coordonat echipa care a ajuns in Istanbul cu cateva ore inainte ca Khashoggi sa intre in consulatul saudit pentru a obtine documente pentru nunta sa. Al-Qahtani a fost concediat din rolul sau in octombrie.

Steve Mnuchin, secretarul Trezoriei, care a decis sa nu participe la o conferinta economica la Riad din cauza asasinatului, a declarat ca al-Qahtani si alti 16 oficiali au fost implicati direct in crima si trebuie sa suporte consecintele.

El a cerut guvernului saudit sa "incheie persecutarea oponentilor politici si a jurnalistilor".

"Statele Unite continua sa lucreze pentru a afla toate detaliile si ii vor trage la raspundere pe toti cei gasiti vinovati pentru a asigura dreptatea pentru logodnica, copiii si familia lui Khashoggi", a adaugat Mnuchin.

Gruparile pentru drepturile omului sunt, totusi, nemultumite ca printul Mohammed al Arabiei Saudite nu a fost implicat in sanctiuni.

"Administratia Trump merita laudata, in mod limitat, pentru impunerea sanctiunilor, mai ales asupra lui Al-Qahtani, un consilier-cheie al printului Mohammed bin Salman. Totusi, nesanctionarea altor membri ai cercului de apropiati ai printului si mai ales nesanctionarea lui arata ca administratia nu are o atitudine puternica", a declarat Rob Berschinski, vicepresedinte pentru politica externa de la Human Rights First.

Karen Attiah, editorul lui Khashoggi de la Washington Post, a scris joi pe Twitter ca "sanctiunile nu vor rezolva asta, nu sunt destul".

Se interzise fumatul țigărilor electronice în spațiile publice închise și în birouri. Ce mai prevede legea promulgată de Klaus Iohannis
Se interzise fumatul țigărilor electronice în spațiile publice închise și în birouri. Ce mai prevede legea promulgată de Klaus Iohannis
O lege promulgată deja de președintele Klaus Iohannis interzice vânzarea către minori a țigărilor electronice, dar și a dispozitivelor de vapat, cu sau fără nicotină. Acestea au fost...
Marcel Ciolacu închide subiectul programului magazinelor în weekend. „Nu este oportun”
Marcel Ciolacu închide subiectul programului magazinelor în weekend. „Nu este oportun”
Prim-ministrul Marcel Ciolacu a declarat joi, 28 martie, că semnalele primite din rândul societăţii arată clar că nu este oportun ca magazinele să fie închise în weekend. "În...
#SUA sanctiuni Arabia Saudita , #Arabia Saudita
Comentarii
Poza Cucucorapshan
Cucucorapshan
rank 4
I-a terminat pe sauditi! Nu vor mai merge in excursie in SUA!
Poza Hastalavista
Hastalavista
rank 5