Atac armat intr-o biserica din Texas: Cel putin doi oameni au murit

Luni, 30 Decembrie 2019, ora 07:32
2710 citiri
Atac armat intr-o biserica din Texas: Cel putin doi oameni au murit
Foto: Arhiva Ziare.com

Doua persoane si-au pierdut viata si o a treia a fost grav ranita intr-un atac armat asupra unei biserici dintr-o suburbie a orasului Fort Worth, statul Texas, conform informatiilor oferite de autoritatile locale, care au precizat ca atacatorul a fost ucis, transmit agentiile de presa internationale.

"La aproximativ 09:57 ora locala (16:57 GMT), politia si pompierii din White Settlement, localitate aflata la 65 de km vest de Dallas, au fost instiintati despre focuri de arma la Biserica lui Hristos West Freeway", a declarat pentru AFP Mike Drivdahl, purtatorul de cuvant al unitatii de pompieri din Forth Worth. "Cand au sosit, s-a constatat ca s-au tras focuri de arma", a adaugat Drivdahl.

Scena atacului a fost surprinsa intr-o inregistrare video, informeaza dpa.

Nu este clar inca ce a provocat acest incident, dar in inregistrarea video se poate vedea cum un barbat trage asupra a doua persoane si apoi este impuscat in timp ce incerca sa isi indrepte arma spre multime.

Slujba de duminica era transmisa in direct pe YouTube. In videoclipul care la scurt timp dupa producerea incidentului a fost restrictionat se poate vedea cum zeci de participanti la slujba se ascund ingroziti sub scaune, in timp ce mai multe persoane, inclusiv un barbat ce pare sa fie agent de securitate, isi scot armele tintindu-l pe atacator.

Trei persoane, printre care atacatorul, au fost spitalizate de urgenta. "Toti trei erau intr-o stare critica in momentul spitalizarii", a precizat Mike Drivdahl.

"Am tratat cinci pacienti, dintre care trei au fost atinsi de gloante", conform informatiilor furnizate de o purtatoare de cuvant a serviciului de ambulanta sosita la fata locului, Macara Trusty.

"Doua persoane au murit, printre care atacatorul", iar "a treia este intr-o stare critica" a declarat Trusty.

Incidentul are loc la doi ani dupa atacul asupra unei alte biserici din Texas, intr-una din cele mai teribile ucideri in masa din istoria SUA. Pe 5 noiembrie 2017, Devin Kelley, un tanar de 26 de ani, a impuscat mortal 26 de persoane si a ranit alte 20 intr-o biserica baptista din Sutherland Spring.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#atac armat biserica SUA , #atac armat SUA