Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

La un liceu din Texas, profesorii poarta deja arme. Elevii sustin ca se simt protejati

Sambata, 24 Februarie 2018, ora 22:47
3970 citiri
La un liceu din Texas, profesorii poarta deja arme. Elevii sustin ca se simt protejati
Foto: Captura video CNN

In plina dezbatere despre necesitatea ca profesorii americani sa vina inarmati la ore pentru a-i proteja pe elevi, CNN scrie despre un liceu din Texas care si-a inarmat deja profesorii.

La intrarea in liceul din Callisburg, semnele ii avertizeaza pe vizitatori ca unii membri ai personalului sunt inarmati si "pot folosi orice forta este necesara pentru a proteja elevii", informeaza CNN.

"Vom face tot ce este necesar pentru a ne proteja copiii si personalul. Nu vrem sa fim la mila cuiva care vrea sa faca rau", declara Steve Clugston, administratorul liceului.

In urma cu patru ani, liceul din Callisburg a inceput un program pentru protectia elevilor si a profesorilor. Mai multi voluntari din randul angajatilor scolii, inclusiv profesori, au dreptul sa aiba arme de foc asupra lor in interiorul scolii. O data pe an, acestia participa la simularea unui atac armat, pentru a stii cum sa reactioneze.

"Incercam sa ii antrenam si sa ii echipam cat mai bine pe profesori pentru a putea sa-i protejeze pe elevi", a mai spus Clugston, care a precizat ca "are incredere ca echipa este gata oricand sa intervina pentru a-i apara".

Administratorul liceului mai spune ca este nevoie de aceasta dotare a unei parti din personal cu arme deoarece politistilor din zona le-ar lua cateva minute sa intervina in cazul unui atac armat.

La randul lor, elevii spun ca nu se tem de profesorii inarmati. "Nu ma simt in pericol daca stiu ca au arme. Sunt convins ca daca ne-ar ataca cineva, ei sunt capabili sa ne apere, asa ca ma simt foarte protejat", sustine unul dintre elevi.

In prezent, din cele peste 1000 de scoli publice din Texas, 170 le permit profesorilor si administratorilor sa poarte arme asupra lor in timpul orelor de curs, insa ii obliga sa nu le tina la vedere.

Administratia de la Washington a sugerat, vineri, ca Executivul american ar putea avea banii necesari pentru a finanta pregatirea si dotarea cu arme a unui milion de profesori din Statele Unite.

Miercuri, Trump a declarat ca inarmarea profesorilor "ar putea opri atacurile foarte repede". A doua zi, presedintele american a scris pe Twitter ca "20% dintre profesori ar putea raspunde imediat atacurilor daca un nebun vine la o scoala cu intentii rele. Profesori cu o pregatire extraordinara ar putea fi o piedica excelenta pentru lasii care fac astfel de lucruri".

Intr-o intalnire cu oficiali statali si regionali, Donald Trump a vorbit si despre oferirea unor bonusuri pentru unii profesori. "10,20, 40% dintre profesori ar putea sa fie calificati pentru asa ceva, mai ales cei retrasi dintr-o cariera militara. Vreau ca scolile sa fie protejate exact asa cum sunt si bancile", a spus Trump

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#atac armat SUA, #arme profesori SUA , #atac armat SUA