Marturiile eroului din atentatul de la Nisa: Am fost retinut de politisti, care ma credeau terorist (Video)

Joi, 21 Iulie 2016, ora 20:54
14428 citiri
Marturiile eroului din atentatul de la Nisa: Am fost retinut de politisti, care ma credeau terorist (Video)
Foto: Arhiva/Hepta.ro

Barbatul care si-a aruncat scuterul sub rotile camionului teroristului de la Nisa, dupa care s-a luptat cu atacatorul, agatat de masina, a fost identificat. Il cheama Franck, are aproape 50 de ani si a actionat pentru ca in piata Massena, catre care se indreapta camionul, se afla fiul sau.

O inregistrare cu acesta, facuta in ziua fatidica de un ziarist german de la balconul hotelului in care se afla, il arata pe barbat pe scuter, cum urmareste camionul. Atunci nu se stia nimic despre identitatea barbatului. Ziaristii de la Nice Matin l-au gasit, iar acesta a povestit pentru publicatie momentele prin care a trecut.

Franck este angajat al aeroportului din NISA si se afla pe scuter, pe Promenade des Anglais, in momentul in care a fost depasit de camion. Ulterior, a vazut si multimea de oameni fugind.

"Am inteles imediat. Am decis sa accelerez. Sotia mea, in spatele meu, ma tragea de mana si ma intreba unde merg. M-am oprit. I-am spus: pleaca! Si am accelerat la maximum", povesteste el.

"Voiam sa-l opresc cu orice pret", a mai spus Franck, care a pornit in urmarirea camionului. "Am reusit sa ajung in stanga lui, voiam sa intru in cabina. Cand am ajuns in dreptul lui, m-am intrebat: ce vei putea face cu scuterul tau? Atunci l-am aruncat in camion. Am continuat sa alerg dupa el. Imi amintesc ca am cazut si m-am ridicat din nou. In cele din urma am reusit sa ma agat de cabina", continua barbatul.

Cum nu a reusit sa deschida portiera pentru a-l trage pe terorist afara din masina, a incercat sa-l traga pe geam. L-a lovit in repetate randuri in fata, insa Mohamed Lahouaiej Bouhlel nici nu clipea, isi aminteste el.

Franck este constient de faptul ca a trecut pe langa moarte, insa admite ca era motivat de dorinta de a-si salva fiul. La un moment dat, fiind inca agatat de masina, teroristul a scos pistolul ca sa il impuste. "A indreptat arma spre mine, a apasat pe tragaci, dar nu s-a declansat", isi aminteste el. Atunci, a fost lovit in cap cu patul armei de catre terorist.

A fost momentul in care Franck a cazut de pe scara masinii. S-a ridicat insa si a reusit sa ajunga din urma camionul. De aceasta data, insa, pistolul teroristului a functionat. Din fericire, Franck nu a fost nimerit.

Scuterul aruncat sub rotile masinii, faptul ca s-a luptat cu el, toate acestea l-au incetinit pe Mohamed Lahouaiej Bouhlel, dandu-le ocazia politistilor sa-l ucida pe terorist.

Initial, Franck a fost retinut de politisti, care credeau ca au de-a face cu un terorist. Abia apoi si-au dat seama ca aveau in fata cu un erou. "Am fost retinut de politisti, care credeau, logic, ca aveau de-a face cu un terorist (...) Cand lucrurile s-au calmat, m-au prezentat ca martorul principal", povesteste Franck.

"Eroul de la Nisa", cum a fost el poreclit, are un hematom la cap, rani la maini si cot.

In atacul de la Nisa, care a avut loc in urma cu o saptamana, 84 de oameni au murit, alte cateva sute fiind ranite. Printre victime se afla si un roman.

Cum a fentat Piedone licitațiile. Curtea de Conturi l-a luat la bani mărunți. Nereguli grave și la Direcția Pentru Protecția Copilului
Cum a fentat Piedone licitațiile. Curtea de Conturi l-a luat la bani mărunți. Nereguli grave și la Direcția Pentru Protecția Copilului
Curtea de Conturi a constat la ultimul audit, finalizat la începtutul lunii martie 2024, la Sectorul 5, pentru anul 2022, că instituția condusă de Popescu Piedone a divizat contracte de...
USR acuză Guvernul că se joacă „cu prețurile la energie ca la păcănele”. „Plătim facturi mai mari decât pe piaţa liberă”
USR acuză Guvernul că se joacă „cu prețurile la energie ca la păcănele”. „Plătim facturi mai mari decât pe piaţa liberă”
USR a transmis joi, 28 martie, că Guvernul Ciolacu minte când spune că ia măsuri în favoarea consumatorilor şi că scade facturile românilor. Partidul susține că de fapt Executivul...
#atac Nisa erou, #barbat scuter atac Nisa, #barbat luptat terorist Nisa, #Franck erou Nisa , #atac Nisa