Statul Islamic revendica atacul de la Nisa

Sambata, 16 Iulie 2016, ora 12:45
14339 citiri
Statul Islamic revendica atacul de la Nisa
Foto: Arhiva Hepta.ro

Statul Islamic revendica atacul care a avut loc la Nisa de Ziua Frantei, soldat cu 84 de morti si cu peste 200 de raniti.

"Autorul operatiunii de la Nisa, Franta, este un soldat al Statului Islamic. El a executat operatiunea ca raspuns la apelurile lansate de a tinti cetatenii tarilor din coalitia care combate ISIL", conform Amaq, organul de propaganda al grupului jihadist, informeaza Le Figaro.

Conform unei surse apropiate anchetei, contactate de publicatia citata, ministrul de Interne a luat act de revendicare, dar asteapta autentificarea ei.

Din informatiile de pana acum reiese ca politia nu a putut identifica nici cel mai mic element care sa faca legatura intre autorul masacrului de la Nisa si Statul Islamic, asa cum procedeaza de obicei teroristii care aleg sa moara ca "martiri".

De altfel, ministrul francez de Interne, Bernard Cazeneuve, a fost intrebat vineri de un jurnalist al postului TF1 daca poate face o legatura intre atacul de la Nisa si islamism, iar raspunsul sau a fost "Nu", conform AFP.

In plus, gruparea terorista Stat Islamic a dezmintit in prima instanta ca ar avea o legatura cu atacul de la Nisa, dar l-a felicitat pe autorul ei.

Pe de alta parte, tatal criminalului a declarat ca acesta avea probleme psihice, era instabil si deseori violent. Totusi, el a precizat ca fiul sau nu ar fi manifestat pana acum tendinte extremiste.

Atacatorul era de origine tunisiana si se mutase in Franta de 4 ani.

Politia franceza a retinut patru suspecti in acest caz.

Citeste mai multe despre filmul evenimentelor: Atac la Nisa de Ziua Frantei: 84 de morti, sute de raniti. Premierul Frantei spune ca vor fi si alte atentate.

Printre ranitii in atacul de la Nisa se afla si doi soti romani, din Buzau.

Vineri seara a fost publicata de autoritati prima fotografie a criminalului.

Mai mult de jumătate dintre români votează la europarlamentare cu candidatul preferat la primărie. Ce procente ar putea obține partidele SONDAJ
Mai mult de jumătate dintre români votează la europarlamentare cu candidatul preferat la primărie. Ce procente ar putea obține partidele SONDAJ
PSD este creditat cu 28,4% din intenţiile de vot la alegerile pentru consiliile locale, PNL cu 26,7%, AUR cu 14,4%, conform unui sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro, în luna aprilie,...
Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Nu l-am cunoscut niciodata pe medicul Cirstoiu, nu am avut nicio legatura ce el. In schimb, ca si voi, am avut ocazia sa-l vad la lucru pe scena politica damboviteana. Dupa parerea mea, responsabil...
#Stat Islamic revendica atac Nisa , #atac Nisa