Un roman a murit in atacul de la Nisa: Mesaj emotionant de la ambasadorul roman in Franta

Marti, 19 Iulie 2016, ora 18:18
4485 citiri
Un roman a murit in atacul de la Nisa: Mesaj emotionant de la ambasadorul roman in Franta
Foto: Hepta.ro (Arhiva)

Ambasadorul Romaniei in Franta, Luca Niculescu, a transmis un mesaj emotionant in care si-a exprimat condoleantele pentru moartea romanului care era dat disparut, dupa atentatul cumplit din Nisa, de Ziua Frantei.

Luca Niculescu a spus ca in cele trei zile si trei nopti petrecute la Nisa a vazut multa tristete, multa durere, multe lacrimi, oameni veniti din toate colturile lumii care isi cautau prieteni sau membri ai familiei si pentru care orele si zilele de asteptare erau de neinteles.

"Am aflat azi cu multa tristete ca tatal baiatului nu a supravietuit. Cuvintele sunt de prisos. Nu pot sa spun decat ca suntem alaturi de familie in aceste momente cumplite. Baietelul si mama lui sunt internati in spital si am convingerea ca se vor insanatosi. Asteptam sa fie bine si ceilalti doi romani raniti in atentat, pe care am avut ocazia sa ii vad la spital. Pentru unii recuperarea va fi mai lunga si dificila, dar sunt tineri si vor traversa aceasta incercare nedreapta.

In cele trei zile si trei nopti petrecute la Nisa am vazut multa tristete, multa durere, multe lacrimi. Oameni veniti din toate colturile lumii care isi cautau prieteni sau membri ai familiei si pentru care orele si zilele de asteptare erau de neinteles. Am intalnit si multa hotarare, multa lupta", scrie pe Facebook Luca Niculescu.

Luca Niculescu mai noteaza ca bunica baietelului ranit este "un monument de curaj" si va fi cel mai important sprijin pentru fata si nepotelul ei in lungul drum de recuperare care ii asteapta.

Medicii carora le dadeau lacrimile

In ceea ce priveste sprijinul, continua ambasadorul roman, el a venit din multe parti.

"In primul rand medicii si personalul medical, care au lucrat non stop si carora le dadeau lacrimile atunci cand iti spuneau 'ne-am facut doar datoria'. Vreau sa multumesc rudelor si prietenilor familiilor care s-au mobilizat pe retelele de socializare si au ajutat cu elemente pretioase. De asemenea, parintele Totelecan din Nisa, prin demersurile, cuvintele si harul sau, a fost prezent in momentele cele mai importante.

Colegii mei, Bogdan Corneanu, consulul de la Marsilia si Stefan de Fay, consulul onorific de la Nisa, au fost acolo zi si noapte si vor fi si in zilele urmatoare. Comunitatea romaneasca din Nisa e si ea mobilizata. Medici romani, psihologi romani vor incerca sa ii ajute cum pot pe cei care au trecut prin aceasta incercare cumplita. Pentru ca pana la urma despre asta este vorba acum: despre solidaritate, bunatate si omenie in momente tragice", conchide Luca Niculescu.

Amintim ca o familie formata din trei romani a disparut in atentatul cumplit din Nisa, de ziua Frantei. Mama si copilul de 8 ani au fost gasiti, ulterior, in viata la spital, insa tatal - Cristian Coman - a murit.

In atacul care a avut loc la Nisa de Ziua Frantei au murit 84 de persoane. Organul de propaganda al Statului Islamic a anuntat sambata ca gruparea terorista revendica atacul.

D.R.

Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Premierul Marcel Ciolacu a declarat joi, 25 aprilie, la Timişoara, că regionalizarea teritorială şi reforma bugetară trebuie făcute, după o analiză şi un studiu exact în fiecare judeţ....
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Trimisă în judecată pentru folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane, Clotilde Armand, primarărița Sectorului 1 a declarat răspicat că nu va demisiona, aşa cum i-au cerut...
#Luca Niculesc reactie Nisa, #roman murit atentat Nisa , #atac Nisa