Jocurile Olimpice de la Londra, noua tinta a teroristilor din Bulgaria?

Luni, 23 Iulie 2012, ora 09:52
3352 citiri
Jocurile Olimpice de la Londra, noua tinta a teroristilor din Bulgaria?
Foto: The Daily Mail

Autoritatile din Marea Britanie sunt in alerta maxima in coditiile in care ar avea informatii potrivit carora unul dintre autorii atentatului terorist din Bulgaria este in drum spre Jocurile Olimpice de la Londra, despre care se crede ca ar fi noua tinta a gruparii teroriste iraniene.

La randul lor, autoritatile din Israel se tem ca atletii israelieni care participa la Jocurile Olimpice de la Londra sunt vizati direct de catre teroristii iranieni care actioneaza in Europa, potrivit The Daily Mail.

Atentat in Bulgaria: Teoria complicelui capata substanta

Asadar, exista suspiciuni ca un barbat care detine un pasaport american, sub numele de David Jefferson, imediat dupa atentatul terorist de la Burgas, s-ar fi imbarcat intr-un avion.

Se crede ca barbatul vizat de autoritati l-ar fi ajutat pe sinucigasul cu bomba din Bulgaria si ca ar detine un dispozitiv explozibil similar celui folosit la Burgas.

Prin urmare, serviciile speciale britanice au hotarat sa mareasca gradul de alerta privind delegatia din Israel ce participa la Jocurile Olimpice, care debuteaza pe 27 iulie la Londra.

Si politia bulgara a confirmat, recent, informatiile celor de la The Daily Mail: autoritatile din Bulgaria cauta in prezent un complice al teroristului sinucigas de la Burgas. Acesta este posibil sa aiba o bomba asupra sa, scriu presa bulgara si cea israeliana. Portretul robot a fost realizat de politia bulgara, iar ziarele din Israel sustin ca numele acestuia este David Jefferson, fiind vorba de un cetatean american.

Atentat terorist in Bulgaria: Baza Jihadului revendica atacul

Israelul si SUA sunt convinse ca in spatele atentatului de miercuri se afla Hezbollahul. Ministrul israelian Ehud Barak a declarat vineri pentru Channel 2 TV ca "Hezbollah este in spatele atacului, a fost parte din mai multe atacuri. Stim ca Iranul este in spate. Ce nu stim este cine era atacatorul", a spus el.

Pe de alta parte, Baza Jihadului, o organizatie despre care se crede ca este o ramificatie a retelei Al Qaida, si-a asumat responsabilitatea pentru atentatul din Bulgaria, in care 7 persoane si-au pierdut viata, alte 17 fiind spitalizate.

Răspunsul lui Piedone pentru Ciolacu: ”Mă duc pe cuvântul meu în prăpastie”. Primarul Sectorului 5 acuză un blat la București
Răspunsul lui Piedone pentru Ciolacu: ”Mă duc pe cuvântul meu în prăpastie”. Primarul Sectorului 5 acuză un blat la București
Cristian Popescu Piedone a exclus o retragere din cursa pentru Primăria Capitalei, după o solicitare făcută în acest sens de președintele PSD. Marcel Ciolacu i-a sugerat lui Piedone să își...
Gabriela Firea, acuzată că joacă ”la două capete”. Candidat AUR: ”Nu se decide dacă îşi doreşte să fie primar sau europarlamentar”
Gabriela Firea, acuzată că joacă ”la două capete”. Candidat AUR: ”Nu se decide dacă îşi doreşte să fie primar sau europarlamentar”
Mihai Enache, candidatul AUR la Primăria Capitalei, îi cere Gabrielei Firea să oprească jocul politic "la două capete" şi să se retragă de pe lista PSD - PNL pentru alegerile...
#terorist Bulgaria Jocuri Olimpice Londra, #atentat Bulgaria Jocuri Olimpice, #Jocuri Olimpice atentat terorist, #terorist Jocurile Olimpice , #atentat Bulgaria