Un roman l-a ajutat pe criminalul de la Berlin, dar nu stia cu cine are de-a face

Luni, 26 Decembrie 2016, ora 12:30
37924 citiri
Un roman l-a ajutat pe criminalul de la Berlin, dar nu stia cu cine are de-a face
Foto: Arhiva Hepta.ro

Un roman l-a ajutat pe criminalul din Berlin, fara sa stie cu cine are de-a face.

Alexandru Gindea, un sofer de tir din Bucuresti care s-a stabilit in Spania in 2001, sustine ca l-a intalnit pe tunisianul Anis Amri (foto), pe o autostrada din Franta, la 2 zile dupa atentatul de la Targul de Craciun din Berlin, si l-a ajutat oferindu-i informatii despre cum sa ajunga la Lyon.

Romanul a povestit pentru El Mundo ca, pe 21 decembrie, a stat de vorba 10 minute cu teroristul, fara sa isi dea initial seama cu cine are de-a face.

Alexandru relateaza ca intalnirea cu teroristul fugar a avut loc la 10:45, miercuri, la o zona de servicii de pe A20, intre Limoges si Brive-la-Gaillarde, unde se odihnea in cabina lui.

"El a venit la usa mea. Arata foarte curat si bine ras. Purta o bluza de lana alba. Eram in camion si el a stat afara. Dupa ce am vorbit 5 minute, a inceput sa tremure de frig (...) Cauta autostrada spre Lyon. M-am oferit sa ii arat cum sa ajunga pe GPS sau mobil, dar a spus ca n-are", relateaza romanul.

Alexandru Gindea a mai povestit pentru sursa citata ca teroristul vorbea franceza foarte prost si cu un accent usor italian, iar la plecare i-a spus "Ciao".

"El nu parea sa cunoasca tara foarte bine. Am ghicit ca nu era francez. (...) Parea din Africa de Nord. Am zis ca e un turist, dar niciodata nu mi-a trecut prin cap ca e terorist sau fugar", mai povesteste Alexandru.

La scurt timp dupa ce a vorbit cu el, romanul l-a recunoscut pe Amri din doua fotografii vazute pe Internet si a sunat politia din Germania si serviciile de urgenta in Franta.

Pentru a dovedi ca nu fabuleaza, romanul le-a aratat celor de la El Mundo telefonul, ca sa vada apelurile de saptamana trecuta, inclusiv trei primite de la politia germana.

"Nu am putut gasi un numar de telefon langa fotografiile si informatiile despre Amri pe care le-am vazut la urmatoarea mea oprire in Toulouse. M-a surprins cat de greu mi-a fost sa transmit informatii despre un terorist. Mi s-a parut ciudat ca au oferit o recompensa de 100.000 de euro pentru informatii care duc la arestarea sa, dar nu au pus un numar de telefon pentru a apela. Am facut mai multe cautari folosind cuvinte-cheie pe Internet, cum ar fi Polizei Berlin, pentru a incerca sa gasesc numarul corect la care sa sun. Nu mi-a pasat pe cine anunt, dintre cele doua tari, dar am acordat prioritate Frantei, pentru ca vorbesc franceza si acolo il vazusem pe terorist", a mai spus romanul.

"Cu patru blocaje rutiere bine pozitionate, politia franceza l-ar fi arestat si, desi nu este cel mai important lucru, acum as fi fost mai bogat cu 100.000 de euro", sustine Alexandru Gindea.

Amintim ca din Franta criminalul de la Berlin a reusit sa ajunga joi noapte, cu trenul, in Italia, unde a fost ucis de politistii din Milano vineri dimineata.

Afla mai multe informatii despre acest subiect:

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#roman ajutat criminal Berlin , #atentat Germania