Atentat in Manchester: Reactii din Romania, de la Iohannis la BOR si Casa Regala

Marti, 23 Mai 2017, ora 13:43
3449 citiri
Atentat in Manchester: Reactii din Romania, de la Iohannis la BOR si Casa Regala
Foto: Arhiva Ziare.com

Liderii politici si religiosi din Romania, dar si Casa Regala au transmis mesaje de condoleante si de solidaritate, dupa atentatul terorist de la Manchester, de luni seara, in urma caruia 22 de oameni au murit si aproape 60 au fost raniti.

Iata principalele reactii:

"Revoltat si intristat de vestile teribile de la Manchester. Gandurile noastre se indreapta catre victime si familiile lor. Solidaritate cu Marea Britanie", a scris pe Twitter Klaus Iohannis.

Mesajul presedintelui a fost postat in limba engleza, marti dimineata.

Totodata, acesta a trimis si un mesaj de condoleante si reginei Elisabeta a II-a, "in nume personal si al tarii noastre".

"Toate gandurile noastre se indreapta catre familiile celor care si-au pierdut viata si catre cei raniti in urma exploziei din Manchester. Ambasada Romaniei la Londra e in permanenta legatura cu autoritatile britanice, pentru a afla daca sunt romani printre victime. Numarul de urgenta al misiunii diplomatice este 0044 7738716335.", a scris pe Facebook Sorin Grindeanu.

"Condamn cu fermitate atentatul de pe Manchester Arena! Sunt alaturi de victimele si familiile lor si sper din tot sufletul ca printre cei raniti sa nu fie si romani! #prayformanchester", a scris pe Facebook Liviu Dragnea.

"Nimic nu este mai groaznic in viata decat sa trimiti copiii la un spectacol de muzica si sa vezi cum nebunia criminala ii loveste pe acesti tineri absolut nevinovati.

Condoleantele si solidaritatea nu rezolva din pacate fondul problemei, nu ii aduce pe acei copii familiilor si mai ales nu ne asigura ca asemenea tragedii nu se vor intampla din nou", a scris pe Facebook Victor Ponta.

"Atacul terorist de la Manchester este o tragedie pentru toate tarile care pretuiesc viata si umanitatea si arata din nou cat de prezent e pericolul terorist.

Condoleante familiilor victimelor! Sper din tot sufletul ca o asemenea nenorocire sa nu mai fie posibila vreodata!", a scris pe Facebook Raluca Turcan.

"Profunda tristete, dupa atacul oribil din Manchester. Inima mea este alaturi de victime si de familiile lor", a scris pe Facebook Corina Cretu.

"Condamn cu fermitate atentatul terorist de la Manchester care a dus la moartea si ranirea unor oameni nevinovati!

Pentru un asemenea act de violenta extrema nu exista scuze, explicatii sau motivatii. Ceea ce s-a intamplat aseara intareste, insa, angajamentul fiecaruia dintre noi, al fiecarei institutii, al fiecarei tari, de a lupta pentru securitate, pentru stabilitate, pentru linistea vietii cotidiene", a scris pe Facebook Carmen Dan.

  • Casa Regala a Romaniei, prin intermediul custodelui Coroanei romane, principesa Margareta

"Am aflat cu profunda tristete si cu oroare despre atacul criminal comis noaptea trecuta in orasul Manchester. Intreaga Familie Regala a Romaniei este alaturi cu sufletul de toate familiile care au pierdut pe cei dragi, ca si de cei care sufera in urma acestei atrocitati. Cu totii avem nevoie sa ramanem solidari in apararea ferma a valorilor si libertatilor noastre comune"

  • Patriarhia Romana

"Deplangem continuarea valului de violente provocat de terorismul care asalteaza Europa si ne exprimam speranta ca autoritatile statale si organismele internationale vor gasi solutiile cele mai adecvate pentru a opri acest cumplit flagel.

Ne rugam lui Dumnezeu sa odihneasca in pacea si iubirea Sa sufletele celor decedati, sa consoleze familiile indoliate si sa daruiasca sanatate celor raniti. Totodata, in numele Patriarhiei Romane, ne exprimam compasiunea si solidaritatea cu poporul britanic, din nou greu incercat".

Bilantul tragediei a crescut la 22 de morti si 59 de raniti. Printre victime sunt multi copii si adolescenti care venisera sa-si vada artista preferata.

Urmareste evolutia evenimentelor, in format LIVE

F.N.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
Deputata AUR Gianina Şerban acuză că, de patru luni, Birourile permanente reunite al Camerei şi Senatului refuză, fără nicio justificare, să numească un membru al partidului în comisia...
Florin Cîțu iese la atac după tensiunile din coaliție privind candidatura lui Cătălin Cîrstoiu la Capitală. Variantele propuse de fostul premier
Florin Cîțu iese la atac după tensiunile din coaliție privind candidatura lui Cătălin Cîrstoiu la Capitală. Variantele propuse de fostul premier
Florin Cîţu, fost premier și fost lider PNL, a anunțat că sunt probleme privind „candidatura coaliţiei toxice” în persoana medicului Cătălin Cîrstoiu la Primăria Capitalei. El a...
#reactii lideri romani atentat Manchester, #reactii atac terorist Manchester, #Iohannis reactie atac Manchester, #Grindeanu Dragnea atac Manchester , #atentat Marea Britanie