(Video) Un roman i-a infruntat pe atacatori la Londra: I-am dat un basket in cap de l-am zapacit. Adu facaletul! UPDATE

Duminica, 04 Iunie 2017, ora 17:50
32992 citiri
(Video) Un roman i-a infruntat pe atacatori la Londra: I-am dat un basket in cap de l-am zapacit. Adu facaletul! UPDATE
Foto: Captura video BBC

Un roman care lucreaza intr-o brutarie londoneza in zona in care au avut loc atacurile de sambata seara a avut curajul de a-i infrunta pe atacatori.

Pe unul dintre ei l-a lovit cu ce a avut la indemana: "un basket", dupa cum s-a exprimat el, in realitate o lada pentru paine. "I-am dat un basket in cap la un terorist de-ala. I-am dat un basket de-ala in cap de l-am zapacit", afirma el intr-o inregistrare pe care a si postat-o pe contul sau de Facebook.

"Fereasca Dumnezeu ce-i aici, fratilor!", poate fi auzit romanul spunand in inregistrare, in timp ce alearga si gafaie, vizibil afectat de cele intamplate.

In inregistrare, romanul mai poate fi auzit cerandu-i unui alt conational sa-i aduca din local un "facalet", cel mai probabil pentru auto-aparare. "Du-te si adu parul ala de-i sub masa la mine. Adu facaletul ala mare de sub masa", ii cere el unui alt roman.

UPDATE 17:25: Florin Morariu a povestit pentru Antena 3 cum a decurs totul. Impreuna cu mai multi colegi, printre care inca trei romani, 2 tunisieni si un indian, lucrau in interiorul brutariei. Vedeau perfect in strada pe geamul acesteia, mare de peste patru metri. "Am vazut deodata, pe la vreo 10 noaptea, cum lumea a inceput sa alerge. Femeile lesinau, fugeau in toate directiile", povesteste el.

Impreuna cu colegii sai a iesit afara, unde au fost intampinati de doua brazilience, care le-au cerut voie sa intre in brutarie. "Ne-au povestit ca sunt oameni care taie pe strada", isi aminteste Florin.

"Am iesit afara, am luat doua lazi de paine, pentru aparare", a mai povestit romanul.

La un moment dat, a povestit el, a vazut patru persoane care veneau spre el. Pe neasteptate, una dintre ele a atacat-o pe cea de la mijloc. "I-a dat de la gat in jos si a cazut", isi aminteste el. "M-am panicat, nu am vazut asa ceva in viata mea", povesteste romanul.

"De frica am aruncat cu o naveta. (Atacatorul - n. red.) s-a pitit. A doua l-a lovit direct in cap", mai spune romanul. In acele momente, politia venea deja din spate si ii striga sa fuga. Atacatorii au avut insa timp sa arunce cu o grenada, iar o alice l-a atins pe Florin la umar.

Abia din acest moment romanul a inceput sa filmeze cu telefonul mobil.

Apoi a fugit in brutarie si i-a luat pe toti oamenii care erau afara in interior, la adapost. "Care lesinau, care erau bine", isi aminteste el. Doua femei din Canada l-au rugat sa urce la etaj, pentru ca le era teama sa ramana la parter.

"In maximum trei minute au venit trupele speciale", continua el, explicand ca exista temerea ca printre oamenii intrati in brutarie sa nu se afle si vreunul dintre atacatori. Toti oamenii au fost atent controlati, dar nimeni nu a fost considerat suspect.

Ulterior, a fost escortat de politie, el si colegii sai, pana la Tower Bridge, de unde seful lor i-a luat si i-a dus acasa.

Intrebat daca ii este teama sa mai mearga la munca sau sa mai ramana in Marea Britanie, romanul recunoaste ca da, insa afirma ca nu vrea sa plece din Marea Britanie, pentru ca e o tara "in care inca mai putem face ceva". "De asta suntem toti aici si ne chinuim; avem cate doua joburi si dormim cate o ora pe zi", mai spune romanul.

Amintim ca in atacurile de sambata noapte si-au pierdut viata 7 persoane, iar 48 au fost ranite. Unii dintre supravietuitori au rani care le pun in pericol viata, a declarat in urma cu putin timp premierul Theresa May. Potrivit oficialului, de aceasta data nu se mai poate vorbi despre lupi singuratici, dat fiind faptul ca au fost trei atacatori.

Citeste si alte marturii din infernul londonez si vezi primele imagini cu unul dintre teroristi.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Ungaria dă asigurări că susține aderarea deplină a României la Schengen. Măsurile decise în urma vizitei lui Cătălin Predoiu la Budapesta VIDEO
Ungaria dă asigurări că susține aderarea deplină a României la Schengen. Măsurile decise în urma vizitei lui Cătălin Predoiu la Budapesta VIDEO
Ungaria va continua să susţină accederea României în spaţiul Schengen cu frontierele terestre în acest an, a transmis ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, în urma unei...
Kelemen Hunor, atac la PSD și PNL: "Cu chiu cu vai, au găsit un candidat comun şi acum îl abandonează. O bâlbâială politică de neiertat"
Kelemen Hunor, atac la PSD și PNL: "Cu chiu cu vai, au găsit un candidat comun şi acum îl abandonează. O bâlbâială politică de neiertat"
Retragerea candidatului coaliţiei PSD - PNL pentru Primăria Capitalei reprezintă o "bâlbâială politică de neiertat", consideră Kelemen Hunor, preşedintele UDMR. "Este o situaţie din...
#roman baschet atacator Londra, #roman lovit atacator Londra, #roman inregistrare atentat Londra, #marturii atentat Londra, #Florin Morariu video atac Londra , #atentat Marea Britanie