Atentate in Norvegia: Teroristul a recrutat britanici pe care ii invata sa ucida

Luni, 25 Iulie 2011, ora 16:16
2896 citiri
Atentate in Norvegia: Teroristul a recrutat britanici pe care ii invata sa ucida
Foto: Athiva

Autorul dublului atentat de vineri din Norvegia, in urma caruia au murit 93 de persoane, a recrutat adepti britanici, care urmau sa atace centrale nucleare.

Anders Behring Breivik racola britanici in campania sa menita sa elimine musulmanii din Europa, relateaza Daily Mail.

Afla pe Ziare.com totul despre atentatele din Norvegia

Atacurile care au zguduit, vineri, Norvegia, fusesera planificate insa cu minutiozitate de mai multa vreme. Teroristul a redactat, in 2009, un jurnal de 1.500 de pagini, intitulat "2083 - A European Declaration of Independence". In manifest, Breivik povesteste cu lux de amanunte totul, precizand ca terorismul este "modul de a trezi masele".

Atentate in Norvegia: Criminalul, in fata instantei - vrea sedinta publica

Teroristul a incercat sa reinfiinteze Cavalerii Templieri din secolul XII, ca o organizatie terorista secreta, cerandu-le adeptilor sa poarte uniforme de tip militar si sa inlature musulmanii din Europa pana in 2020.

De asemenea, Breivik, care si-a alocat titlul de Comandant Cavaler Justitiar, a intocmit un plan care include detalii privind crearea unor arme biologice.

Atentate in Norvegia: Perchezitii la tatal teroristului

Doi britanici l-au ajutat sa infiinteze organizatia. Teroristul avea si un mentor englez, pe care l-a cunoscut in cursul unei reuniuni extremiste la Londra, in 2002. El se referea la acest barbat sub numele de cod Richard Inima de Leu.

"Toate femeile trebuie omorate

Un alt crez al organizatiei extremiste este acela ca toate femeile trebuie omorate.

"Cand vei intra intr-un conflict cu femeile, ele nu vor ezita sa te omoare. Pentru ele, esti doar un alt nebun inarmat. Astfel, trebuie sa te familiarizezi cu ideea de a omori femeile, chiar si pe cele atractive", se arata in documentul de 1.500 de pagini.

"Trebuie sa ne comportam conform vechilor cutume ale culturii noastre. Femeile ar trebui sa fie casnice, nu politisti sau soldati", a mai scris teroristul in manifest.

Teoristul, fan al partidului Romania Mare

Tot in acelasi document, Breivik spune despre Vlad Tepes ca a fost unul dintre cei mai importanti luptatori crestini impotriva islamizarii Europei.

Atentante in Norvegia: Atacatorul il admira pe Vlad Tepes

"Vlad Tepes a fost un geniu al razboiului psihologic. Ceea ce a lasat el in urma merita sa fie studiat in scolile de relatii publice, stiinte politice, psihologie sociala, in scolile militare etc. Ca orice alt conducator, el a avut doi inamici: problemele interne si tradarea si agresorii islamici din exterior care ii amenintau tara", a scris teroristul.

Documentul manifest mai arata ca norvegianul era fan al Partidul Romania Mare, dar si al premierului rus Vladimir Putin, despre care scrie ca "e mai bine sa-l ai ca aliat, nu ca dusman" si ca este foarte greu de "analizat psihologic".

Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea, candidatul PSD la Primăria Capitalei, nu va sta la birou în timpul campaniei electorale. Firea a declarat miercuri, 24 aprilie, că îşi va axa campania în primul rând pe...
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Preşedintele PNL Prahova, Iulian Dumitrescu, inculpat pentru corupţie şi cu interdicţia de a exercita funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Prahova, şi-a depus miercuri, 24 aprilie,...
#atentat norvegia, #povesti cutremuratoare atentat Norvegia, #salvatori atentat Norvegia, #supravietuitori atentat Norvegia , #atentat Norvegia