Autorul masacrului de la Oslo vrea la facultate

Marti, 30 Iulie 2013, ora 23:32
3291 citiri
Autorul masacrului de la Oslo vrea la facultate
Foto: The Telegraph

Teroristul Anders Breivik, care a ucis 77 de persoane in Oslo in 2011, vrea sa studieze stiintele politice la Universitatea din Oslo. Acesta a depus deja o cerere de inscriere la prestigioasa institutie.

In timpul procesului de anul trecut, mai multi prieteni ai extremistului i-au atras atentia acestuia in legatura cu decizia de a renunta la liceu cu putin timp inainte de absolvire, in ciuda rezultatelor foarte bune pe care le avea la invatatura, arata Voice of Russia.

Teroristul Breivik, condamnat la 21 de ani de inchisoare (Video)

Acest lucru l-a facut sa fie desconsiderat de catre colegii sai, Breivik incepand sa dezvolte resentimente tot mai mari. Se pare ca acestea au stat in spatele motivatiei sale pentru a comite masacrul din 2011.

In ciuda intentiei sale de a-si continua studiile, mai multi profesori de la catedra de Stiinte Politice din cadrul universitatii, care au dorit sa ramana anonimi, au declarat ca vor refuza cererea teroristului, pentru ca nu vor sa aiba de-a face cu acesta.

De asemenea, la inceputul lunii mai Breivik a vrut sa-si infiinteze propriul partid fascist. Acesta s-ar fi numit Partidul Fascist al Norvegiei si Liga Nordica, iar extremistul de dreapta l-ar fi condus din inchisoare, unde trebuie sa ispaseasca o pedeapsa de cel putin 21 de ani.

Breivik, autorul masacrului de la Oslo, vrea propriul partid fascist. Norvegia nu-i permite

Un reprezentant al institutiei responsabile cu astfel de initiative a explicat ca partidul lui Breivik nu a indeplinit conditiile legale. "In primul rand, pentru a crea o astfel de asociatie este nevoie de cel putin doua persoane, in timp ce in formularul de aplicare apare numai Breivik", a spus acesta.

In plus, documentul depus de terorist nu avea structura legala. Avocatul acestuia, Tur Yordet, a precizat ca Breivik va depune o noua cerere care va indeplini toate conditiile legale.

Anders Breivik se plange de conditiile din inchisoare - Cafea rece, catuse prea stranse

Anders Breivik a ucis 77 de persoane pe 22 iulie 2011. Acesta a pus o bomba langa Guvernul din Oslo, iar in urma exploziei au murit opt oameni. Apoi, Breivik a patruns intr-o tabara a tinerilor din Partidul Muncitoresc al Norvegiei, situata pe Insula Utoya, unde a tras numeroase focuri de arma, ucigand 69 de persoane.

Acesta a fost condamnat la 21 de ani de inchisoare, cu posibilitate de prelungire daca va fi considerat inca periculos.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Anders Breivik facultate, #Anders Breivik stiinte politice, #Anders Breivik Universitate Oslo, #Anders Breivik partid fascist, #Anders Breivik atentat Norvegia , #atentat Norvegia