Atentante in Norvegia: Atacatorul il admira pe Vlad Tepes

Duminica, 24 Iulie 2011, ora 21:13

   

Atentante in Norvegia: Atacatorul il admira pe Vlad Tepes
Anders Behring Breivik, in varsta de 32 de ani, cel care a comis sangeroasele atentate din Norvegia, planuia aceste atacuri inca din 2009 si printre conducatorii pe care ii admira se afla si Vlad Tepes, pe care l-a numit "un geniu al razboiului psihologic".

"Vlad Tepes a fost un geniu al razboiului psihologic. Ceea ce a lasat el in urma merita sa fie studiat in scolile de relatii publice, stiinte politice, psihologie sociala, in scolile militare etc. Ca orice alt conducator, el a avut doi inamici: problemele interne si tradarea si agresorii islamici din exterior care ii amenintau tara.

A reusit sa isi infranga dusmanii din exterior, folosind acelasi nivel de cruzime ca orice alt conducator din vremea sa, dar a fost un adevarat maestru in a inscena cruzimea pentru a obtine efectul maxim. A fost cel mai mare maestru al imagologiei, sute de ani inainte ca aceasta stiinta sa fie descoperita si teoretizata", scria Anders intr-un manifest, care are peste 1.500 de pagini, unde isi impartaseste planurile si idealurile, publicat intr-un video pe Live Leak (n.red. minutul 08:12).

Anders Behring Breivik lupta impotriva "multiculturalismului sau marxismului cultural", impotriva Islamului, despre care sustinea ca "se pregateste sa preia Europa".

Acesta sustine ca multiculturalismul a fost creat pentru a distruge cultura, traditiile, identitatea europeana si crestinismul european. De asemenea, Anders era si impotriva islamului si era de parere ca musulmanii sunt mai multi decat europenii, in Europa, si avanseaza ideea unui "jihad" european.Drept urmare, da exemple de conducatori care au luptat pentru crestinism, pe lista aflandu-se si Vlad Tepes, scriu cei de la Nach Richten.

Anders ii mai admira si pe regele polonez Ioan Sobieski, Richard Inima de Leu, Jacques de Molay, tarul Nicolae si Cavalierii Templieri. "Inainte de a putea incepe cruciada noastra, trebuie sa decimam marxismul cultural", mai nota acesta.

Atentate in Norvegia: Teroristul recunoaste ca a comis crimele "oribile, dar necesare"

In manifest, atentatorul si-a exprimat dorinta de a fi numit cel mai mare monstru din istorie. Duminica, Anders a recunoscut atacurile si le-a spus autoritatilor ca a comis 92 de crime "oribile, dar necesare".
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 13058 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Comentarii
Tragicomedian
rank 2
Cruciatul lui peshte stricat
S-a luptat pentru crestinism si contra islamismului omarand crestini. Un *** ce merita tras in tzeapa.
DR.STRANGELOVE
rank 5
Presupun ca asasinul Breivik
il considera si pe Hitler tot un geniu al razboiului psihologic.
polbac
rank 1
apa in piua
"Atentante in Norvegia" - eu cred ca sunteti preocupati acum cu invatatul pentru sesiunea din august a bacalaureatului, nu? In rest , DEX -ul prevede: atentat, atentate,
marin123
rank 5
Anders Behring Breivik, teroristul infernal ne ponegreste istoria
Pentru romani Vlad Tepes a fost un erou pentruca si-a aparat poporul impotriva hoardelor barbare si a scapat tara de hoti. Simpatia pe care acest terorist o are fata de conducatorul roman,iar mass-media o promoveaza, nu face altceva decat sa ni se ponegreasca istoria noastra.
paraipan
rank 5
N'ai intzeles nimc! ABB a ratat!
Daca exploziile de la Guvern l'ar fi asasinat pe Primul Ministru, raspunzator (printr altzii) de emigratzia Islamica in Norvegia, n'ar mai fi fost masacrul de pa insula. Ratind la Guvern, ca sa'si duca mesajul mai departe, a trebuit sa aplice the B-plan, .. hit soft targets.
Moldoveanu
rank 5
Cine vede Manifestul.....sa faca atentie daca are in jur adolescenti
Nu se glumeste si nu se trece cu usurinta peste un MASACRU perpetuat de un terorist Integrist Crestin. Asta ne arata ca si societatea asazisa moderna,poate crea monstrii. In astfel de circumstante ,putem intelege de ce popoare ce sint inca in feudalism,pot creea si ele specimeni de genul Ben Laden .
Il glorifica pe Vlad Tepes,si asta ma face sa-i doresc o mo.arte in...TEAPA !
dacidava
rank 3
mda
Cum sa nu-l admiri pe Draculea? Fara el,eram pasalak turcesc,si azi ne rugam la Allah in turca.Eram probabil o provincie a Turciei...
DemonBanal
rank 5
ideile lui sint valabile
mai bine raminea un ideolog lasind faptin seama unora capabili...
prea a dorit sa-si faca reclama si a ales un mod oribil de a o face.
pacat.
dacidava
rank 3
mda
Daca nu-l kilaresc in puscarie,ca ramane ideolog...
comment
rank 2
atentat Norvegia atacator Vlad Tepes
Asa scrie undeva, mai sus. Nu conteaza ca personajul istoric este mort. Curios, in articol nu se spune "era admirator al lui Dracula", ci al lui "Vlad Tepes" confundat deseori cu bunicul sau, Vlad Dracul, in mitologia de WC creata de oameni care n-au de lucru. Cum de i s-a nimerit numele corect, de data asta?
Nu inteleg ce legatura ar putea avea admiratia pentru Vlad Tepes cu atentatele din Norvegia. Osama bin Laden nu era admirator al lui Vlad Tepes si tot a comis atentate. Sigur, norvegianul a auzit de Tepes, l-a admirat si apoi a comis atentatul. Pe care nu l-ar fi comis daca n-ar fi fost "fan" al domnitorului roman.
De altfel, vedem cam ce "stie" asasinul despre Vlad Tepes, "geniu al razboiul psihologic", "maestru al imagologiei", "a inscenat cruzimea" (doar a inscenat-o?).
In care carti de istorie a gasit atentatorul asa ceva? (in afara de "Dracula" a lui Bram Stoker). Sa fie o metoda a criminalului de a scapa mai ieftin? Vlad Tepes a fost admirat de greci, in 1998-1999 un ambasador grec mentiona ca Vlad Tepes reprezenta o speranta pentru eliberarea Greciei de sub ocupatie otomana, datorita atacurilor lui Vlad in sudul Dunarii. Sa fie si acel ambasador un potential terorist? Dar rusii, care au cronici laudative la adresa domnitorului, sunt si ei potentiali criminali? Ne miram de indrazneala pe care o poate avea acest ucigas.
Pe lista "neagra" a inspiratorilor atentatului se afla pana si regele Ioan Sobieski (cu care era prieten cronicarul nostru Miron Costin). Era regele polonez adeptul unor asemenea acte sangeroase, incat sa inspire un atentat terorist? Imi exprim speranta ca polonezii vor protesta impotriva apararii ad-hoc inventate de criminal, caci in ceea ce priveste regimul de la Bucuresti... Mamaliga nu explodeaza, si poeta Ana Blandiana nu a vazut nici un copac revoltandu-se...
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor