Teroristul Breivik, condamnat la 21 de ani de inchisoare (Video)

Vineri, 24 August 2012, ora 11:13
5435 citiri
Teroristul Breivik, condamnat la 21 de ani de inchisoare (Video)

Teroristul norvegian Anders Behring Breivik a fost condamnat de justitia norvegiana la 21 de ani de inchisoare, pedeapsa maxima prevazuta de legea din Norvegia, pentru uciderea a 77 de oameni si ranirea altor aproape 250, pe 22 iulie 2011.

Breivik a fost declarat sanatos din punct de vedere psihic, astfel ca va fi trimis la inchisoare si nu internat intr-o sectie de psihiatrie. El isi va ispasi pedeapsa in inchisoara Ila, din Oslo, unde se afla inca de la arestarea sa.

Dupa fiecare trei ani ai sentintei, tribunalul va decide daca teoristul este inca un pericol pentru societate, iar sentinta poate fi extinsa cu cate cinci ani de fiecare data, daca Breivik este declarat pericol pentru societate. Avocatii sai au declarat ca teroristul nu va face recurs. Completul de cinci judecatori a dat verdictul in unanimitate.

Teroristul Anders Breivik isi afla pedeapsa

Norvegianul, care a pledat nevinovat, afirmase anterior ca va accepta o pedeapsa cu inchisoarea, dorind sa fie declarat sanatos psihic si respingand o internare intr-o sectie de psihiatrie a aceleiasi inchisori. El doreste sa fie recunoscut ca fiind un terorist politic sau, cum se autodenumeste, un "militant nationalist". Cu toate acestea, procurorii cerusera sa fie declarat inapt din punct de vedere psihic.

Teoristul a recunoscut atacurile si nimic din investigatia criminala nu a indicat ca ar fi fost altcineva implicat. Barbatul a spus insa ca nu recunoaste tribunalul, deoarece acesta reprezinta un sistem politic care sustine multiculturalismul.

In varsta de 33 de ani, Breivik s-a declarat un misionar al expulzarii musulmanilor din Europa. Teroristul a declansat o bomba aflata intr-o masina-capcana, langa sediul Guvernului din Oslo, provocand moartea a opt oameni, pe 22 iulie 2011.

In aceeasi zi, el s-a deplasat apoi pe insula Utoya, unde a deschis focul intr-o tabara de vara a Partidului Laburist, omorand 69 de oameni. Norvegianul a spus de mai multe ori ca crimele erau necesare, pentru a preveni raspandirea islamismului in Norvegia si in Europa.

Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
#Breivik condamnat inchisoare, #Breivik 21 ani inchisoare, #Breivik verdict inchisoare, #Breivik masacru Norvegia, #Breivik atacuri Norvegia, #atacator Norvegia inchisoare , #atentat Norvegia
Comentarii