Alerta antitero la cel mai inalt nivel la Bruxelles. Populatia avertizata, metroul inchis

Autor: Ana Ilie
Sambata, 21 Noiembrie 2015, ora 10:12
6065 citiri
Alerta antitero la cel mai inalt nivel la Bruxelles. Populatia avertizata, metroul inchis

Metroul din Bruxelles a fost inchis sambata, dupa ce autoritatile din capitala belgiana au ridicat la maxim nivelul de alerta terorista si au atentionat populatia sa evite multimile din cauza unei "amenintari grave si iminente".

"La recomandarea Centrului de Criza al Serviciului Publice Federal de Interne (Ministerul de Interne - n.red.), toate statiile de metrou vor ramane inchise sambata. Este o masura de precautie", a anuntat sambata dimineata compania publica de transport din Bruxelles (STIB) pe pagina sa de Internet, relateaza AFP.

Nivel maxim alerta terorista la Bruxelles - amenintarea e iminenta

La o saptamana de la atacurile de la Paris comise de militanti ai gruparii jihadiste Statul Islamic (SI) si in contextul in care unul dintre suspecti, care provenea din Bruxelles, este in continuare cautat si considerat de autoritati a fi extrem de periculos, orasul a fost plasat sub nivelul 4 de alerta, maxim, dupa o reuniune a unor ministri si a reprezentantilor politiei si serviciilor de securitate.

"Ca urmare a unei noi evaluari", Organizatia de Coordonare pentru Analiza Amenintarii (OCAM), care depinde de Ministerul de Interne, a precizat intr-un comunicat ca "nivelul de alerta terorista a trecut la nivelul 4, foarte grav, pentru regiunea Bruxellesului".

Alerta terorista la Rotterdam: Primarul, dus intr-un loc sigur

OCAM a vorbit despre "o amenintare grava si iminenta necesitand luarea de masuri de securitate specifice, precum si recomandari speciale pentru populatie".

Centrul a lansat un apel catre locuitorii capitalei belgiene sa evite "locurile cu concentrare masiva de persoane", dand ca exemple "concertele, marile evenimente, garile si aeroporturile, statiile de transport in comun", precum si zonele comerciale foarte frecventate. De asemenea, OCAM a recomandat populatiei din Bruxelles sa faciliteze controalele de securitate.

Alerta cu bomba in Germania: Cui apartinea, de fapt, valiza suspecta

Purtatorul de cuvant al centrului de criza a refuzat sa spuna ce a determinat in mod specific ridicarea nivelului de alerta.

Decizia de ridicare la maxim a nivelului de alerta a venit la cateva ore dupa ce un suspect arestat in Belgia a fost pus sub acuzare pentru terorism de justitia belgiana in legatura cu atentatele jihadiste care au facut 130 de morti la Paris la 13 noiembrie. Suspectul, a carui identitate nu a fost facuta publica, este al treilea inculpat in Belgia in legatura cu atentatele de la Paris.

Citeste si:
Fostul lider PNL Crin Antonescu nu crede în refacerea coaliției cu USR: „Niciodată nu am simțit atâta ostilitate între două partide”
Fostul lider PNL Crin Antonescu nu crede în refacerea coaliției cu USR: „Niciodată nu am simțit atâta ostilitate între două partide”
Fostul preşedinte al PNL Crin Antonescu a declarat miercuri, 27 octombrie, că refacerea coaliţiei între PNL şi USR este "o variantă înfundată", el susţinând că niciodată în cariera sa...
Iohannis, turist la piramidele din Egipt alături de soție, în timp ce criza politică din România se prelungește la nesfârșit
Iohannis, turist la piramidele din Egipt alături de soție, în timp ce criza politică din România se prelungește la nesfârșit
Preşedintele României Klaus Iohannis a făcut miercuri miercuri, 27 octombrie, o vizită de stat în Egipt, la invitaţia preşedintele Abdel Fattah El-Sisi. După întâlnirea oficială, șeful...
Sursa: Ziare.com