Alerte cu bomba in doua avioane Air France: Concluziile FBI

Miercuri, 18 Noiembrie 2015, ora 11:52
3075 citiri
Alerte cu bomba in doua avioane Air France: Concluziile FBI
Foto: Facebook/Air France

Autoritatile americane si canadiene nu au gasit niciun dispozitiv exploziv la bordul celor doua avioane Air France deviate in noaptea de marti spre miercuri catre aeroporturi din SUA si Canada, in urma unor amenintari cu bomba.

Cursa Air France 65, care decolase din Los Angeles catre Paris, a fost deviata spre Salt Lake City, in urma unei amenintari cu bomba primite printr-un apel telefonic de la sol, relateaza Associated Press.

La scurt timp, cursa Air France 55, care decolase de la aeroportul international Dulles din Washington catre Charles de Gaulle din Paris, a fost deviata spre un aeroport din Halifax, in provincia canadiana Nova Scotia, tot din cauza unei amenintari cu bomba.

Pasagerii au fost debarcati din cele doua avioane si condusi in aeroporturi.

Alerta cu bomba in doua avioane Air France care zburau catre Paris

Autoritatile americane au investigat si nu au descoperit nicio amenintare credibila, potrivit unui comunicat difuzat de FBI.

Keith Rosso, un pasager din avionul care decolase din Los Angeles, a declarat ca FBI a interogat dupa aterizarea la Salt Lake City toate persoanele aflate in aeronava.

Politia canadiana a anuntat la randul sau ca anchetatorii nu au gasit dovezi privind vreun dispozitiv explozibil, dupa ce au verificat avionul si bagajele.

Pasagerii de pe aeroportul din Salt Lake City au fost imbarcati din nou in avion, pentru a pleca spre Paris, potrivit unui purtator de cuvant al aeroportului.

Mark Skinner, un reprezentant al politiei canadiene, a declarat ca la bordul avionului deviat spre Halifax se aflau 262 de persoane.

Pasagerii acestui avion vor fi transferati la hoteluri peste noapte, potrivit purtatorului de cuvant al aeroportului international Stanfield din Halifax. "Air France va decide cand va pleca aeronava", a adaugat acesta.

Amenintarile cu bomba vizand avioane cu destinatia Paris intervin in urma atentatelor de vineri seara din capitala franceza, soldate cu cel putin 129 de morti, care au fost revendicate de gruparea terorista Statul Islamic.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Președintele USR Cătălin Drulă a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători” și a vorbit despre obiectivele USR și ale Dreptei Unite pentru alegerile din 9 iunie, despre misiunea...
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Atacat în ultimele zile atât de adversarii direcți la alegerile locale, cât și de alți politicieni, dar și de ziariști, Cătălin Cîrstoiu, candidatul susţinut de PSD şi PNL pentru...
#avioane alarma bomba Franta, #avioane Franta alarma falsa bomba , #atentat Paris
Comentarii
Poza Vintage
Vintage
rank 5
Si eu cand am afirmat ca serviciile de securitate franceza sunt