Alerte false si evacuari la Disneyland si magazine Carrefour si Auchan din Paris

Sambata, 10 Ianuarie 2015, ora 22:09
3021 citiri
Alerte false si evacuari la Disneyland si magazine Carrefour si Auchan din Paris
Foto: Twitter / Andre Knulst / Evacuare hotel Disney Paris

Franta s-a confruntat sambata cu mai multe alerte false care au condus la evacuarea unui hotel de langa Disneyland Paris si a unor centre comerciale, pe fondul temerilor legate de terorism.

O femeie de aproximativ 30 de ani a strigat de la fereastra camerei sale din Sequoia Lodge ca ea este Hayat Boumeddiene, sotia atacatorului de la Montrouge si de la magazinul evreiesc din Paris. Ea a amenintat ca va arunca in aer hotelul, iar agentii de securitate au alertat fortele de ordine. Politia a evacuat zona hotelului si o parte a parcului de distractii Disneyland Paris, situat in apropiere.

Politia, aflata in alerta maxima, a arestat-o pe femeia originara din Marsilia, care era in vacanta in regiunea pariziana. Ea a fost plasata in arest preventiv si va fi prezentata luni tribunalului din Meaux.

O alerta falsa cu bomba s-a inregistrat in cursul diminetii la centrul comercial Carrefour din Villiers-en-Biere. O geanta suspecta a fost semnalata fortelor de ordine, care au intervenit in zona si au instaurat un dispozitiv de securitate. In urma verificarilor, s-a constatat ca era vorba despre o geanta lasata nesupravegheata de un client care isi facea cumparaturile.

Un centru comercial Auchan a fost evacuat din cauza unui colet suspect, sambata dupa-amiaza, la Beauvais, in departamentul Oise, unde nivelul planului antiterorist Vigipirate a fost ridicat in urma atacului de la redactia Charlie Hebdo. Clientii au fost rugati sa paraseasca magazinul in calm, in asteptarea genistilor. "Cu siguranta nu este nimic, dar am ales un maximum de precautie, asa ca am evacuat si asteptam genistii", a declarat un reprezentant.

In timp ce magazinul Auchan era evacuat, prefectul departamentului Oise, Emmanuel Berthier, detalia in fata presei masurile planului Vigipirate, la centrul comercial Cora din Saint-Maximin.

Franta a trait 53 de ore de cosmar, de la atentatul comis miercuri la redactia Charlie Hebdo, soldat cu 12 morti, pana la luarea de ostatici sangeroasa de vineri, dintr-un magazin evreiesc din Paris.

In total, 17 persoane au murit in aceasta serie de atacuri comise de trei jihadisti francezi, care au afirmat ca s-au coordonat si care au fost ucisi de fortele de ordine vineri seara.

Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
#alerta terorista Disney, #bomba Disney Paris, #evacuare Disney Paris , #atentat Paris