Atacuri la Paris: Premierul francez recunoaste ca au existat esecuri in depistarea teroristilor

Autor: Ana Ilie
Sambata, 10 Ianuarie 2015, ora 11:26
2444 citiri
Atacuri la Paris: Premierul francez recunoaste ca au existat esecuri in depistarea teroristilor
Foto: BFMTV

Premierul francez Manuel Valls a admis ca au existat "esecuri" in dispozitivul de reperare a persoanelor susceptibile de a comite atentate si a anuntat noi "masuri masive de securitate", dupa incidentele sangeroase de saptamana aceasta.

La cateva ore dupa dublul asalt al fortelor de ordine asupra teroristilor de la Paris si Dammartin, Valls a explicat, la BFMTV, ca Franta "n-a avut niciodata parte de atacuri simultane in decurs de trei zile, este un soc".

"17 francezi ucisi in trei zile, asta nu s-a intamplat timp de decenii" a afirmat premierul. Intrebat daca ce s-a intamplat este un "11 septembrie francez", aluzie la atacurile teroriste din SUA din 2001, Valls a raspuns: "Suntem in razboi cu terorismul in Franta (...) Ne confruntam cu o provocare majora".

Teroristii Cherif si Said Kouachi si Amedy Coulibaly, autorii atentatelor din Franta din ultimele zile, au fost ucisi in asaltul trupelor de elita de vineri. "Nu se putea altfel pentru ca au deschis focul", este de parere Manuel Valls.

Manuel Valls a recunoscut ca au existat "esecuri" in dispozitivul de reperare a persoanelor susceptibile de a comite atentate. Premierul a atras atentia ca "sute de persoane care pleaca in Siria si Irak" unde sunt "formate pentru terorism" si de unde revin vor fi vizate de doua noi legi anti-terorism.

In ceea ce priveste marsul organizat duminica aceasta la Paris, Valls a anuntta "masuri de securitate masive" pentru buna desfasurare a acestuia. La mars si-au anuntat prezenta si cancelarul german Angela Merkel si presedintele roman Klaus Iohannis.

Teroare in Franta: Asasinii au sunat la televiziune - inregistrarea telefonica, publicata (Video)

Atentat terorist la Paris Operatiuni in forta, teroristii au fost ucisi! (Video) - Update

Cei trei atacatori care au terorizat Parisul timp de trei zile au fost ucisi la mai bine de 54 de ore de la atacul asupra redactiei revistei Charlie Hebdo. Said si Cherif Kouachi au ucis 12 persoane in atacul terorist de miercuri, din Paris.

Amedy Coulibaly a ucis joi o politista in Paris apoi a luat mai multi ostatici, vineri, intr-un magazin evreiesc din Paris. Cel putin patru dintre ostatici au murit.

Condiția pusă de Geoană pentru a reveni în politică: ”Am să o fac cu toată inima”
Condiția pusă de Geoană pentru a reveni în politică: ”Am să o fac cu toată inima”
Secretarul general adjunct al NATO, Mircea Geoană, a declarat că nu se află în căutarea unui alt job internaţional după o poziţie atât de importantă la NATO. El a precizat că,...
Ciolacul îl trimite pe Piedone ”la locul lui”. Liderul PSD susține că nu va negocia cu edilul de la Sectorul 5
Ciolacul îl trimite pe Piedone ”la locul lui”. Liderul PSD susține că nu va negocia cu edilul de la Sectorul 5
Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat miercuri, 24 aprilie, că locul lui Cristian Popescu Piedone nu poate să fie decât ca primar, în continuare, la Sectorul 5, el precizând că nu va...
#Valls masuri atentate Paris, #masuri securitate Paris teroristi , #atentat Paris