Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Atentat dejucat in Franta: Principalul suspect a fost pus sub acuzare (Video)

Miercuri, 30 Martie 2016, ora 19:41
2533 citiri
Atentat dejucat in Franta: Principalul suspect a fost pus sub acuzare (Video)
Foto: Twitter/La Tour Eiffel

Presupusul jihadist Reda Kriket, principalul suspect in ancheta pe marginea unui proiect de atentat dejucat in Franta, a fost pus sub urmarire (inculpat), miercuri, de un judecator de instructie in domeniul antiterorist, au anuntat surse apropiate anchetei.

Acest francez de 34 de ani a fost pus sub urmarire pentru asociere la un grup de infractori avand legaturi cu o filiera terorista criminala, au precizat aceste surse citate de AFP.

Pe urmele teroristilor: Atentat dejucat la Paris, sase suspecti arestati la Bruxelles - operatiunile anti-tero continua UPDATE

Deja condamnat in Belgia intr-un dosar de terorism si suspectat ca s-ar fi raliat jihadistilor din Statul Islamic in Siria, Reda Kriket a fost arestat joia trecuta in regiunea pariziana.

In apartamentul lui Kriket in Argenteuil (suburbie pariziana), politistii au descoperit arme de asalt, arme de dimensiuni mici si explozivi, printre care TATP, exploziv artizanal folosit de jihadistii din ISIL.

El a fost adus in fata judecatorului miercuri, dupa sase zile de arest, durata exceptionala care poate fi decisa de justitie doar in caz de risc iminent de atentat sau din necesitatea unei cooperari internationale.

Atentate dejucate la Paris: Inca un suspect a fost pus sub acuzare

In timpul arestarii lui Kriket, ministrul francez de interne Bernard Cazeneuve a anuntat 'zadarnicirea unui proiect de atentat in Franta, ajuns la un stadiu avansat', fara a oferi mai multe detalii.

Procurorul general al Parisului, Francois Molins, urmeaza sa faca declaratii pe marginea acestui dosar in timpul unei conferinte de presa.

Acest dosar este distinct de ancheta pe marginea atentatelor de la Paris si Bruxelles, chiar daca unele legaturi intre protagonisti au putut fi stabilite.

Un alt suspect, Anis.B, suspectat ca ar fi fost mandatat de SI sa comita un atentat in Franta impreuna cu Reda Kriket, a fost arestat duminica la Rotterdam (Olanda) si face obiectul unui mandat de arestare european din partea judecatorilor francezi.

BEC vine în sprijinul PSD și PNL. Decizia surpriză care le permite să aibă candidați separați la Primăria Capitalei
BEC vine în sprijinul PSD și PNL. Decizia surpriză care le permite să aibă candidați separați la Primăria Capitalei
Biroul Electoral Central (BEC) a adoptat miercuri, 24 aprilie, o hotărâre prin care permite desființarea unei alianțe electorale până la data de 26 aprilie,astfel că PSD și PNL vor putea...
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
#suspect acuzat atentate Paris, #suspect atentate dejucate Paris, #teroristi prinsi Franta , #atentat Paris