Atentat terorist la Paris: Povestea "Je suis Charlie" - cine a inventat sloganul

Joi, 08 Ianuarie 2015, ora 02:38
9493 citiri
Atentat terorist la Paris: Povestea "Je suis Charlie" - cine a inventat sloganul
Foto: Twitter

"Je suis Charlie" este mesajul prin care intreaga lume isi exprima solidaritatea cu poporul francez si cu victimele masacrului din redactia publicatiei satirice Charlie Hebdo.

In prima ora dupa lansarea acestui hashtag pe Twitter, au aparut peste 21.000 de tweet-uri. In cateva ore, numarul ajunsese la 3 milioane. Pana seara, sloganul a fost distribuit pe Twitter de circa de 4.000 de ori pe minut.

Atentat terorist la Paris - LIVE

RTL prezinta povestea sloganului si cum a ajuns sa devina viral acest mesaj.

Pe retelele de socializare, atacul terorist din Paris a starnit o mare emotie. O lume intrega s-a unit imediat in jurul unui singur mesaj: "Je suis Charlie".

Pe Twitter, #JeSuisCharlie a luat forma unui hashtag si multi internauti si-au schimbat fotografia de profil cu o imagine alb-negru care contine acest mesaj. Pe Facebook, aparut pagina Je Suis Charlie, care in doar doua ore a strans zeci de mii de like-uri.

Atentat terorist la Paris - Iohannis: Un act terorist crud si las

Atentat terorist la Paris Ponta, mesaj pentru omologul sau francez si hashtag #JeSuisCharlie

La noi, ideea a fost preluata inclusiv de presedintele Romaniei, Klaus Iohannis, care si-a schimbat poza de profil, in timp ce premierul Victor Ponta a folosit, in mesajul sau de condoleante, hashtagul #JeSuisCharlie.

Mai mult, mesajul a fost tiparit si folosit la evenimentele de solidaritate de pe tot globul.

Atentat terorist la Paris: "Je Suis Charlie", sloganul care uneste lumea

Sloganul nu este unul mai vechi, de la alte atacuri care au vizat redactia publicatiei de satira. Imaginea a fost creata chiar miercuri de Joachim Roncin, director artistic al revistei Stylist, editia franceza. La mai putin de jumatate de ora dupa atac, Roncin a vrut sa transmita un mesaj. La 12:52, ora Romaniei, a postat pe Twitter un simplu mesaj: Je suis Charlie! Ulterior, a explicat pentru media franceza ca era pur si simplu socat si nu stia ce sa scrie. "M-am simtit si eu vizat", a explicat Roncin.

Pe site-ul publicatiei Charlie Hebdo, apare acum doar mesajul "Je suis Charlie", in toate limbile.

Atentat terorist la Paris: Atacatorii au fost identificati - cine sunt criminalii care au ucis 12 oameni

Centrul Parisului a fost zguduit, miercuri inainte de pranz, de un atac armat soldat cu 12 morti si opt raniti. Atacul a avut loc la sediul publicatiei satirice Charlie Hebdo si a fost comis de trei persoane mascate si inarmate, care au anuntat ca il "razbuna pe profetul" Mohammed.

Charlie Hebdo este o revista de satira care a publicat, in anul 2012, mai multe caricaturi controversate cu profetul Mohammed. Birourile publicatiei au mai fost tinta unui atac, in anul 2011. Atunci, sediul revistei a fost bombardat, dupa ce jurnalistii l-au "numit" pe profetul Mohammed "redactor-sef".

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#je suis Charlie poveste, #inventator Je suis Charlie, #atentat Paris victime teroristi , #atentat Paris