Atentat terorist la Paris: Dezvaluirile supravietuitorilor - ce povestesc martorii masacrului

Joi, 08 Ianuarie 2015, ora 21:29
13401 citiri
Atentat terorist la Paris: Dezvaluirile supravietuitorilor - ce povestesc martorii masacrului
Foto: New York Daily News

Dupa atacul terorist de la redactia publicatiei franceze Charlie Hebdo, soldat cu moartea a 12 persoane, continua sa apara marturii ale supravietuitorilor acestui masacru.

Unul dintre ei este si Corinne Rey, caricaturista care semneaza "Coco" si care tocmai isi luase fiica cea mica de la gradinita si tasta codul de acces in cladire, cand doi barbati inarmati cu Kalasnikov au obligat-o sa deschida usa, potrivit NDTV, care prezinta relatari ale supravietuitorilor.

Atentat terorist la Paris: Marturii despre victimele masacrului si redactia Charlie Hebdo

"Voiau sa intre si sa urce", a povestit Corinne ulterior revistei franceze L'Humanite.

Odata impinsa inauntru, femeia povesteste ca s-a refugiat sub un birou si ca barbatii au intrat in hol si au ajuns la receptie, unde statea un paznic ce lucra acolo de 15 ani, Frederic Boisseau, pe care atacatorii l-au ucis, incepand sa traga rafale de gloane.

Cateva momente mai tarziu, barbatii au fugit pe scari la etaj, unde s-au indreptat catre sala unde avea loc sedinta editoriala.

"Unde este Charb? Unde este Charb?", au strigat ei, referire la pseudonimul lui Stephane Charbonnier, inspre care au inceput sa traga, dupa ce l-au identificat.

Apoi, potrivit martorilor, au fost executati ceilalti caricaturisti, inainte de a-i ucide pe aproape toti cei aflati in camera.

Atentat terorist la Paris Charlie Hebdo continua sa apara: Prostia nu va castiga!

"A durat aproape cinci minute. Vorbeau perfect franceza si spuneau ca sunt de la al Qaida", mai povesteste Corinne Rey.

De asemenea, Sigolene Vinson, un jurnalist freelancer care a decis sa participe in acea dimineata la intalnire, a marturisit ca a crezut ca va fi ucisa, atunci cand unul dintre atacatori s-a apropiat de ea.

Insa, asa cum povesteste aceasta, barbatul i-ar fi spus: "Nu te voi ucide, pentru ca esti femeie. Nu ucidem femei, insa trebuie sa te convertesti la islam, sa citesti Coranul si sa te acoperi", dupa care ar fi iesit strigand "Allah e mare!".

Atentat terorist la Paris - Live

Capitala Frantei a fost zguduita de atentatul terorist soldat cu 12 morti si opt raniti. Atacul de miercuri a avut loc la sediul publicatiei satirice Charlie Hebdo si a fost comis de persoane care au anuntat ca il "razbuna pe profet".

Un al treilea suspect, despre care se spune ca ar fi un om al strazii care a condus masina teroristilor, Hamyd Mourad, s-a predat. De asemenea, mai multe incidente de securitate au avut loc in cursul diminetii, la Paris si in apropierea unor moschei, iar o politista a fost ucisa.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#martori atac terorist Charlie Hebdo, #relatari atentat terorist Paris , #atentat Paris
Comentarii
Poza Tragicomedian
Tragicomedian
rank 1
Poza m.omiduta
m.omiduta
rank 5
Ce omenosii sunt atacatorii teroristii!