Atentat terorist la Paris: Musulmanii reactioneaza - "Uciderea oamenilor, mai ofensatoare decat orice caricatura"

Miercuri, 07 Ianuarie 2015, ora 20:57
10532 citiri
Atentat terorist la Paris: Musulmanii reactioneaza - "Uciderea oamenilor, mai ofensatoare decat orice caricatura"
Foto: Twitter/ Radikal

Numerosi musulmani au reactionat dupa atacul terorist de la Paris, soldat cu 12 morti la sediul revistei Charlie Hebdo, multi dintre ei condamnand atentatul si delimintandu-se de el. Au fost si voci care insa au aplaudat tragedia din capitala franceza.

Consiliul Musulman al Frantei si cel al Marii Britanii au condamnat atacul de miercuri, iar alaturi de ei sute de alti adepti ai religiei islamice au criticat actul criminal din capitala franceza, pe conturile lor de Twitter.

"Nu in numele nostru", titreaza un articol de pe blogul The Spectator, in care sunt redate mesaje de pe conturile de Twitter ale mai multor musulmani.

"Ca musulman, condamn puternic acest atac terorist brutal", scrie Fatih Guler, in timp ce intr-un alt mesaj se arata ca "dezaprobarea ferma a oricarui atac impotriva cuiva".

"Ca un musulman pasnic, condamn atacul brutal asupra Charlie Hebdo, omorand 11 oameni nevinovati. Acest lucru este complet ne-islamic", scrie si Sultan Sheikh.

Bilal Lashari condamna, la randul sau, "masacrul din Paris", in timp ce Iyad el Baghdadi spune ca "uciderea de oameni nevinovati in umele islamului este mult mai ofensatoare decat poate fi vreodata orice caricatura".

"Familia mea este franceza. Familia mea este musulmana. Sunt un jurnalist. Plangem", scris si Farran Nehme, in timp ce Asma noteaza ca "Atacul de la Charlie Hebdo este las si fara sens. Ca musulman, sunt revoltata de ce s-a intamplat azi. Ne rugam pentru familiile lor".

"Coranul spune: Oricine ucide un suflet inocent este ca si cum ar fi ucis intreaga omenire", subliniaza Mohammed al Binateej, iar Emre Soncan afirma ca, "un musulman nu poate fi terorist si un terorist nu poate fi musulman".

Nu in ultimul rand, Zainab Akhtar noteaza ca, in calitate de musulman, considera ca uciderea unor oameni nevinovati "este mai josnica si ofensatoare decat ar putea fi orice caricatura".

De cealalta parte a baricadei: "Cea mai usoara pedeapsa"

Multi au postat mesaje pe Twitter in care si-au manifestat aprobarea pentru atacul celor care admira gruparea extremisa Statul Islamic, scrie New York Times.

"Unul dintre frati poarta o vesta Adnani cu munitie. Ne-ati multumit inimile, unul dintre atacatori spune 'Dumnezeu este mare' in centrul Parisului", este una dintre reactii, potrivit sursei citate.

De asemenea, un cont de Twitter care se pare ca sustine al Qaida in Peninsula Arabica a salutat atacul, notand ca cei care il insulta pe profetul Mahomed merita sa moara: "Executia a fost cea mai usoara pedeapsa. Urmeaza eternitatea in focul iadului".

Atac terorist in centrul Parisului: Cel putin 12 morti - LIVE (Foto&Video)

Miercuri la pranz, un atac armat terorist la sediul publicatiei satirice Charlie Hebdo din Paris s-a soldat cu cel putin 12 morti si numerosi raniti. Potrivit primelor informatii, ar fi fost comis de cateva persoane mascate care au anuntat ca il "razbuna pe profet".

#reactie musulmani atentat Paris, #reactie atac Paris, #atentat terorist Paris, #atac terorist Paris , #atentat Paris