Atentat terorist la Paris: Politia a ascultat tot timpul ce se intampla in magazinul evreiesc

Vineri, 09 Ianuarie 2015, ora 22:42
9797 citiri
Atentat terorist la Paris: Politia a ascultat tot timpul ce se intampla in magazinul evreiesc
Foto: BFM Tv

Amedy Coulibaly, atacatorul din magazinul evreiesc din estul Frantei, a putut fi ascultat de politisti in timpul luarii de ostatici datorita unui telefon fix care nu a fost bine pus in furca.

Politistii l-au ascultat pe Amedy Coulibaly vorbind cu ostaticii din magazin, datorita telefonului fix ce nu fusese inchis corespunzator, dupa ce atacatorul isi sunase o ruda, relateaza AFP, citata de Le Figaro.

Teroare in Franta - Live

Acest lucru le-a permis politistilor sa afle ce se intampla inauntru, iar decizia interventiei finale a fortelor de ordine a fost luata dupa o aparenta relaxare a atacatorului. Alte surse relateaza ca politia a intervenit cand atacatorul a inceput sa se roage.

In plus, potrivit altor surse, locuitorilor din zona li s-ar fi cerut sa isi inchida telefoanele mobile, pentru ca procesul de ascultare sa decurga mai eficient.

Teroare in Franta: Asasinii au sunat la televiziune

Atentat terorist la Paris: Asediul de la magazinul evreiesc s-a incheiat, 4 ostatici ucisi (Foto&Video) - Update

Fortele de ordine franceze au eliberat ostaticii din magazinul evreiesc din estul Parisului, unde fusesera sechestrati de un prieten al fratilor Kouachi, Amedy Coulibaly, ce a fost ulterior ucis in operatiunile de salvare. Presedintele Francois Hollande a anuntat insa ca patru dintre ei nu au scapat cu viata.

In acest magazin, atacatorul ar mai fi avut un complice - un barbat inarmat care ar fi reusit sa fuga, potrivit Le Monde. Alte surse arata ca acesta s-ar afla printre cei ucisi in asaltul politiei.

Luare de ostatici in Paris: Politistii, ajutati din interior - o femeie s-a ascuns intr-o camera frigorifica

De asemenea, o femeie s-a ascuns in camera frigorifica a magazinului evreiesc din estul Parisului, in timpul luarii de ostatici, iar unele surse arata ca ar fi comunicat de acolo cu fortele de ordine si ar fi dat informatii in timp real.

Concomitent, fortele de ordine au luat cu asalt tipografia in care se aflau Said si Cherif Kouachi, care au ucis 12 persoane in atacul terorist de miercuri, din Paris.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

UDMR propune "Ziua de Curăţenie Naţională". Când ar avea loc noua inițiativă dedicată protecției mediului
UDMR propune "Ziua de Curăţenie Naţională". Când ar avea loc noua inițiativă dedicată protecției mediului
A treia zi de sâmbătă din luna septembrie ar putea deveni „Ziua de Curăţenie Naţională”, potrivit unui proiect de lege al UDMR depus la Parlament, având ca scop principal creşterea...
Gabriela Firea jubilează: Situația lui Cătălin Cîrstoiu va fi discutată în coaliție
Gabriela Firea jubilează: Situația lui Cătălin Cîrstoiu va fi discutată în coaliție
Preşedinta PSD Bucureşti, Gabriela Firea, a declarat joi, 18 aprilie, că situaţia candidatului susţinut de PSD şi PNL la Primăria Capitalei, Cătălin Cîrstoiu, ar urma să fie discutată...
#atacator magazin evreiesc ascultat, #telefon ascultat Amedy Coulibaly, #atac terorist magazin evreiesc, #atac magazin evreiesc Paris , #atentat Paris