Atentate in Paris: Alarma falsa in Italia - Politistii credeau ca sunt pe urmele unui terorist

Marti, 17 Noiembrie 2015, ora 11:58
3140 citiri
Atentate in Paris: Alarma falsa in Italia - Politistii credeau ca sunt pe urmele unui terorist
Foto: Twitter/Thomas Drummond-Hay

Politistii din Italia au pornit, luni, pe urmele unui suspect despre care credeau ca se afla in spatele atacurilor teroriste din Paris, insa, in cele din urma, au realizat ca persoana pe care o urmareau nu avea legatura cu masacrul de vineri seara.

Politia din Italia a declansat operatiunea de cautare, dupa ce a depistat o masina despre care credea ca are legatura cu atentatele din Paris, potrivit The Local.

"Creierul" atentatelor din Paris are un CV incredibil: Ce alte atacuri ar mai fi pus la cale

Era vorba despre un autoturism Seat Ibiza de culoare neagra, care circula prin orasul Torino. Autoritatile italiene si-au dat seama mai tarziu ca masina suspecta fusese deja gasita duminica, intr-o suburbie a Parisului, a declarat Ministrul italian de Interne.

Informatia ca masina folosita de teroristi pentru atentate a fost gasita in Paris a aparut duminica in presa internationala, insa se pare ca acest detaliu le-a scapat oficialilor italieni, care au intrat in alerta cand au vazut Seat-ul negru pe strazile orasului Torino.

Autoritatile italiene credeau ca sunt pe urmele unui barbat in varsta de 32 de ani, pe nume Baptiste Burgy, suspect al atentatelor din capitala franceza.

Luni, presa italiana a relatat intens despre faptul ca politistii din Torino sunt pe urmele unui suspect la volanul unui Seat Ibiza. Jurnalistii locali au dezvaluit chiar si numarul de inmatriculare al masinii.

Atentate la Paris: Unul dintre teroristi, localizat - Jihadistul conduce un Seat negru prin Torino

Autoturismul Seat de culoare neagra folosit de teroristii care au deschis focul intr-o zona de restaurante din Paris a fost gasit abandonat, duminica dimineata, in suburbia Montreuil a capitalei franceze. In interiorul autovehiculului au fost descoperite arme Kalashnikov, gloante si amprente.

Baptiste Burgy este doar unul dintre numerosii suspecti cautati atat in Franta si Belgia, cat si in alte tari europene.

Pana acum, autoritatile franceze au identificat sapte teroristi care s-ar fi aflat in spatele atentatelor din Paris de vineri seara, inclusiv jihadistii sinucigasi care au provocat explozii detonand vestele pe care le purtau.

Atentate teroriste la Paris Mama unui jihadist: S-a aruncat in aer pentru ca era stresat!

Atentate teroriste la Paris: Cine sunt atacatorii care au comis macelul

Franta este in doliu dupa valul de atacuri sangeroase de vineri noaptea, in care 132 de persoane, printre care doi romani, au fost ucise. Autoritatile au arestat pana acum mai multi suspecti atat in Franta, cat si in Belgia.

Atentate teroriste la Paris: Franta a fost alertata de 2 ori in privinta unuia dintre atacatori

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#terorist Paris Italia, #urmarire terorist Italia , #atentat Paris