Atentate in Paris: Franta mentine alerta antiterorista la cel mai inalt nivel

Sambata, 10 Ianuarie 2015, ora 12:45
2072 citiri
Atentate in Paris: Franta mentine alerta antiterorista la cel mai inalt nivel

Planul antiterorist din regiunea pariziana, ridicat miercuri la cel mai inalt nivel, va fi mentinut saptamanile urmatoare si chiar va fi consolidat, in urma atacurilor din ultimele zile, a anuntat sambata ministrul francez de Interne, Bernard Cazeneuve.

"Tinand cont de context, suntem expusi riscurilor. Este, deci, important ca planul Vigipirate, care a fost ridicat in regiunea Ile-de-France si care face obiectul unor masuri particulare in restul tarii, sa fie consolidat saptamanile urmatoare", a precizat ministrul, la finalul unei reuniuni de criza la Palatul Elysee, citat de AFP.

Atentat terorist la Paris Operatiuni in forta, teroristii au fost ucisi! (Video) - Update

Autoritatile franceze au ridicat la maximum nivelul de alerta - si anume "alerta de atentat" - in regiunea pariziana, la scurt timp dupa atacul comis miercuri la sediul din Paris al publicatiei satirice Charlie Hebdo.

Trei zile de teroare in Franta: 20 de morti, un terorist a reusit sa fuga - O lume intreaga e socata (Foto & video)

Franta a trait 53 de ore de cosmar, de la atentatul comis miercuri la redactia Charlie Hebdo, soldat cu 12 morti, pana la luarea de ostatici sangeroasa de vineri, dintr-un magazin evreiesc din Paris.

Fratii Cherif si Said Kouachi - considerati autorii atacului comis miercuri la sediul revistei Cherlie Hebdo - au murit vineri seara in confruntarile cu fortele de ordine franceze la sediul unei tipografii din localitatea Dammartin-en-Goele. Un barbat care era tinut ostatic a scapat cu viata, dupa ce s-a ascuns sub o chiuveta.

Un lider al Al-Qaida ameninta Franta cu noi atacuri: Nu veti fi in siguranta

Amedy Coulibaly, un islamist in varsta de 32 de ani, a fost omorat in interventia fortelor de ordine la un magazin evreiesc din zona Vincennes (la periferia Parisului), unde a luat ostatici vineri.

In cursul zilei de joi, Amedy Coulibaly a omorat o politista in zona Montrouge din Paris. Conform autoritatilor, el incerca sa atace sediul unui post de televiziune situat in sudul Parisului. Suspectul avea antecedente penale, el fiind arestat o luna in anul 2010, dupa ce fusese prins avand o arma automata de tip Kalasnikov.

Complicea sa, islamista Hayat Boumeddiene, in varsta de 26 de ani, este in continuare cautata de politie. Potrivit unui oficial din politia franceza, ea a reusit sa fuga in timpul interventiei fortelor de ordine.

Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
#atentat terorist Paris, #alerta terorista Franta, #atentate Charlie Hebdo , #atentat Paris