Atentate la Paris: "Creierul" masacrului a vrut sa ajunga in Occident mai intai inot, apoi insotit de o prostituata

Miercuri, 11 Mai 2016, ora 17:58
3282 citiri
Atentate la Paris: "Creierul" masacrului a vrut sa ajunga in Occident mai intai inot, apoi insotit de o prostituata
Foto: Twitter/Guy Van Vlierden

Interceptari telefonice prezentate marti in instanta, in procesul celulei jihadiste de la Verviers, arata metodele prin care presupusul organizator al atentatelor de la Paris, Abdelhamid Abaaoud, a incercat sa plece din Grecia catre vestul Europei, mai intai inot, apoi insotit de o prostituata, dar confirma si ca acesta avea un sef.

Discutiile au fost purtate de Abaaoud de pe un numar de telefon din Grecia, relateaza BFMTV, citat de News.ro.

Intr-una dintre ele, din 17 decembrie 2014, islamistul contacteaza un anume Yahya, pentru a-i povesti cum a incercat sa treaca inot din Grecia in Bulgaria. "A aparut o problema la rau. Bulgarii au dat drumul la apa. Am incercat. Am inotat, a trebuit sa ne intoarcem", i-a povestit Abaaoud interolocutorului sau.

Noi dezvaluiri despre Abdelhamid Abaaoud, "creierul" atentatelor de la Paris: Unde planuia noi atacuri

O noua tentativa a avut loc la 2 ianuarie 2015. El a vrut sa ia avionul catre o destinatie necunoscuta. "Da, m-au oprit. La aeroport. Au stiut ca nu sunt eu", i-a explicat el unei persoane necunoscute. Potrivit La Libre Belgique, granicerii au constatat, probabil, ca are acte false.

Dupa acest nou esec, Abaaoud si-a schimbat strategia, arata interceptarile. El a decis sa apeleze la o prostituata belgiana, alaturi de care sa pozeze in cuplu de turisti pe aeroportul din Atena.

"M-a sunat cineva din Grecia pentru a ma intreba daca nu am fete", a povestit la telefon un proxenet belgian, potrivit unei alte interceptari a anchetatorilor.

Noi dezvaluiri despre Abdelhamid Abaaoud, "creierul" atentatelor de la Paris: S-a intalnit la Londra cu alti jihadisti

De asemenea, interceptarile au scos la lumina o ipoteza avansata deja de mai multi specialisti: Abdelhamid Abaaoud avea un sef, poreclit "Padre", din asa-numitul Amniyat, serviciul de securitate al Statului Islamic. Acesta din urma prezenta periodic raportul unui alt superior ierarhic, neidentificat inca.

La Bruxelles a inceput luni procesul a 16 presupusi jihadisti, acuzati ca au facut parte dintr-o celula terorista, care a fost eliminata de autoritati, la inceputul anului 2015, in timpul unui raid violent din orasul belgian Verviers.

In ianuarie 2015, doi barbati inarmati au fost ucisi si alti trei capturati intr-o operatiune a fortelor belgiene, care viza un apartament din orasul Verviers, la doar o saptamana dupa atentatul terorist de la publicatia satitica Charlie Hebdo din Paris.

Cursa pana la moarte: Totul despre reteaua sofisticata a Statului Islamic in Europa

Potrivit rechizitoriului, celula terorista planuia sa rapeasca si sa ucida mai multi politisti, pentru a indeplini ordinele transmise de gruparea jihadista Stat Islamic din Siria.

Politia suspecteaza ca creierul din spatele atentatelor de la Paris, Abdelhamid Abaaoud, a indeplinit un rol central si in evenimentele de la Verviers. Abaaoud ar fi dat ordine atacatorilor folosind un telefon din Grecia.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Ungaria dă asigurări că susține aderarea deplină a României la Schengen. Măsurile decise în urma vizitei lui Cătălin Predoiu la Budapesta VIDEO
Ungaria dă asigurări că susține aderarea deplină a României la Schengen. Măsurile decise în urma vizitei lui Cătălin Predoiu la Budapesta VIDEO
Ungaria va continua să susţină accederea României în spaţiul Schengen cu frontierele terestre în acest an, a transmis ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, în urma unei...
Kelemen Hunor, atac la PSD și PNL: "Cu chiu cu vai, au găsit un candidat comun şi acum îl abandonează. O bâlbâială politică de neiertat"
Kelemen Hunor, atac la PSD și PNL: "Cu chiu cu vai, au găsit un candidat comun şi acum îl abandonează. O bâlbâială politică de neiertat"
Retragerea candidatului coaliţiei PSD - PNL pentru Primăria Capitalei reprezintă o "bâlbâială politică de neiertat", consideră Kelemen Hunor, preşedintele UDMR. "Este o situaţie din...
#creier atentate Paris inot, #creier atentate Paris prostituata , #atentat Paris
Comentarii
Poza doruletz13
doruletz13
rank 5
"Creierul" masacrului a vrut sa ajunga in Occident mai intai inot,