Atentate teroriste la Paris: Doi cetateni romani au fost ucisi

Sambata, 14 Noiembrie 2015, ora 14:01
17801 citiri
Atentate teroriste la Paris: Doi cetateni romani au fost ucisi
Foto: Arhiva Ziare.com

Doi romani au murit in urma atentatelor care au avut loc vineri seara in Paris. Informatia a fost confirmata de Ministerul Afacerilor Externe (MAE) si de autoritatile franceze.

"Ministerul Afacerilor Externe anunta cu profund regret ca decesul a doi cetateni romani in atacurile produse in cursul noptii trecute in capital Frantei a fost confirmat de autoritatile franceze. MAE informeaza ca Ambasada Romaniei la Paris este in legatura cu familiile acestora si le va acorda asistenta consulara necesara", se arata intr-un comunicat de presa.

Cei doi romani se afla printre cei 128 de oameni ucisi in urma sangerosului atac terorist de vineri seara. De asemenea, 180 de oameni se afla in spitalele din capitala franceza, dintre care 99 sunt in stare critica.

Atentate teroriste la Paris: Masacru cu 128 de morti si 180 de raniti

Presedintele Klaus Iohannis si-a aratat, intr-o postare pe Facebook, toata compasiunea pentru familiile celor doi romani morti in atacurile teroriste de la Paris. "In tragedia de azi-noapte din Paris si-au pierdut viata doi cetateni romani. Din nou, sufletele noastre sunt in doliu si va cer tuturor sa ramanem uniti si solidari. Familiilor indoliate le transmit toata compasiunea mea", spune presedintele Romaniei.

Un alt cetatean roman a fost ranit usor in atacurile survenite in cursul noptii in capitala Frantei, a confirmat anterior MAE. Persoana in cauza a primit ingrijiri la un spital din Paris si, in cursul diminetii, a fost externata.

Atentate teroriste la Paris O romanca a fost ranita: "L-am vazut pe terorist, s-a uitat la noi si a inceput sa traga"

Totodata, MAE a informat ca cetateanul roman Andrei Marian Mihai nu a fost ranit in atacurile de la Paris. Acesta a confirmat direct unui reprezentant MAE ca informatiile aparute pe contul sau de Facebook au fost postate de alte persoane si nu sunt veridice.

Un jurnalist roman, in stare grava la spital

Pana la aceasta ora, la nivelul Ministerului de Externe nu exista alte semnalari de cazuri de cetateni romani care ar fi putut fi raniti sau decedati in atacurile de la Paris. MAE mentine permanent legatura cu autoritatile franceze competente, se mai arata in comunicatul citat.

Politicienii români care au fost țintiți de hackeri sprijiniți de Rusia. „Agresiunile se desfășoară împotriva demnitarilor vocali”
Politicienii români care au fost țintiți de hackeri sprijiniți de Rusia. „Agresiunile se desfășoară împotriva demnitarilor vocali”
Războiul hibrid dus de Rusia afectează și politicienii români. Mai multe grupuri de hackeri sprijiniți de Rusia, China și Iran au avut ca țintă în ultimii ani politicieni și oficiali...
Horia Constantinescu, preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor, renunță la funcție
Horia Constantinescu, preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor, renunță la funcție
Preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor, Horia Constantinescu, renunţă la funcţie după ce a devenit candidatul PSD la Primăria Constanţa. El precizează că...
#romani morti atentate Paris, #atentate Paris Stat Islamic, #atentate teroriste Paris , #atentat Paris