Atentate la Paris: Franta cere UE sa "se trezeasca" in fata amenintarii teroriste

Autor: Ana Ilie
Vineri, 20 Noiembrie 2015, ora 09:07
3520 citiri
Atentate la Paris: Franta cere UE sa "se trezeasca" in fata amenintarii teroriste
Foto: Guvernul Frantei

Ministrul francez de Interne, Bernard Cazeneuve, a afirmat ca tarile europene trebuie sa se "trezeasca" in fata amenintarii teroriste. Cazeneuve a facut aceasta declaratie dupa ce s-a aflat ca un cetatean belgian, suspectat a fi "creierul" atentatelor de la Paris, a patruns in Franta nedetectat.

La randul sau, premierul belgian Charles Michel a aparat serviciile de securitate din tara sa, pe fondul acuzatiilor ca atacurile teroriste au fost organizate pe sol belgian, transmite BBC.

Unul din teroristii din Paris se ascunde in Bruxelles si se teme de represaliile Statului Islamic

Declaratiile vin in contextul in care ministrii UE de Interne si Justitie se reunesc la Bruxelles pentru discutii de urgenta. La aceasta intalnire este de asteptat sa se stabileasca inasprirea verificarilor la granitele externe ale zonei de libera circulatie Schengen.

La o conferinta de presa de joi, Cazeneuve a spus ca tarile europene nu au oferit Frantei "nicio informatie" cu privire la sosirea lui Abdelhamid Abaaoud, "creierul atentatelor", pe continent. In schimb, a spus oficialul francez, tara sa a primit informatii ca Abaaoud a trecut prin Grecia in drumul sau de intoarcere din Siria.

Mutare radicala dupa atentatele din Paris: Suspendarea Schengen (Video)

"Este urgent ca Europa sa se trezeasca, sa se organizeze si sa se apere impotriva amenintarii teroriste", a spus Cazeneuve.

Premierul Frantei confirma zvonurile: Sistemul Schengen ar putea fi pus in discutie

Premierul francez Manuel Valls a afirmat ca unii din cei implicati in atacuri au profitat de criza imigratiei din Europa pentru a se strecura nevazuti in Franta.

Atentate teroriste la Paris: E oficial - "Creierul" atacurilor a fost ucis

Joi, procurorii francezi au confirmat ca Abdelhamid Abaaoud se afla printre cei ucisi intr-un raid al politiei efectuat miercuri in suburbia pariziana Saint-Denis.

Investigatorii sustin ca acesta a organizat atacurile de vinerea trecuta. Autoritatile franceze credeau ca militantul se afla in Siria.

Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
#Cazeneuve Europa amenintare terorista, #atentate Paris amenintare Europa , #atentat Paris