Atentate la Paris: Iata unde stateau teroristii in Belgia

Miercuri, 13 Ianuarie 2016, ora 21:05
6259 citiri
Atentate la Paris: Iata unde stateau teroristii in Belgia
Foto: Arhiva/Hepta.ro

Oficialitatile belgiene au anuntat miercuri ca au identificat trei apartamente folosite de autorii atentatelor de la Paris, cand 130 de persoane au fost ucise.

Primul este un apartament din Bruxelles, in cartierul Schaerbeek, unde s-au gasit amprente ale lui Salah Abdeslam, despre care se crede ca a jucat un rol-cheie in atentate, dar si mostre de ADN apartinand lui Bilal Hadfi, unul dintre teroristii kamikaze de la stadion, informeaza CNN.

Atentate la Paris: Teroristul care a reusit sa fuga se plimba in voie prin Franta la o zi dupa masacru

Aici s-au gasit inclusiv materiale ce ar fi servit la crearea unei bombe, in timpul unui raid din 10 decembrie.

Apartamentul a fost inchiriat la 1 septembrie, de catre o persoana care s-a folosit de o identitate falsa, au anuntat autoritatile belgiene.

Atacul de la stadion a fost unul dintre atentatele din 13 noiembrie, revendicate o zi mai tarziu de Statul Islamic, aminteste sursa.

Atentate la Paris S-a gasit apartamentul de unde s-ar fi pus la cale masacrul: Explozibili si centuri de kamikaze

A doua proprietate unde au stat autorii atentatelor, un apartament din Charleroi, a fost inchiriata in 3 septembrie, tot de o persoana care s-a folosit de o identitate falsa. In urma unui raid din 9 decembrie, anchetatorii au gasit amprentele lui Hadfi, dar si pe cele ale lui Abdelhamid Abaaoud, ucis ulterior, despre care se crede ca a fost capul atentatelor.

Noi dezvaluiri despre Abdelhamid Abaaoud, "creierul" atentatelor de la Paris: S-a intalnit la Londra cu alti jihadisti

In acest apartament nu s-au gasit arme sau material exploziv.

Atentate la Paris: A zecea persoana retinuta la Bruxelles

Cea de-a treia proprietate, o casa din Auvelais, a fost inchiriata in 5 octombrie, tot cu acte de indentitate false. Aici a avut loc un raid in 26 noiembrie, insa anchetatorii nu au gasit arme sau material exploziv.

Toate proprietatile au fost inchiriate cu bani cash, au anuntat autoritatile belgiene. Ancheta a mai aratat ca vehiculele folosite in atentate au fost observate in vecinatatea proprietatilor.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#atentate Paris apartamente teroristi, #apartamente teroristi Paris Bruxelles, #apartamente inchiriate teroristi Bruxelles, #Bruxelles teroristi , #atentat Paris