Atentate la Paris: Politia a difuzat fotografia celui de-al treilea kamikaze de la Stade de France

Luni, 23 Noiembrie 2015, ora 06:48
3966 citiri
Atentate la Paris: Politia a difuzat fotografia celui de-al treilea kamikaze de la Stade de France
Foto: Twitter/Police Nationale

Politia franceza a difuzat duminica fotografia celui de-al treilea kamikaze care s-a aruncat in aer la Stade de France in atentatele teroriste de pe 13 noiembrie si a facut un apel public pentru identificarea acestuia.

Raiduri antitero fara precedent in Belgia: Cel mai cautat terorist din Europa scapa din nou!

Anchetatorii au anuntat vineri ca acest kamikaze - care a detonat explozibilul pe care il avea asupra sa in apropierea portii H a stadionului in timpul meciului de fotbal Franta-Germania - a fost inregistrat pe 3 octombrie in insula greaca Leros, informeaza AFP.

Cum l-au gasit francezii pe creierul atentatelor din Paris

Atentate la Paris: E oficial - Un kamikaze fusese verificat in octombrie, in Grecia

Tot acolo a fost inregistrat si un alt kamikaze, a carui fotografie a fost deja difuzata, dar care ramane inca neidentificat. Acesta s-a aruncat in aer la poarta D a stadionului.

Un singur atacator dintre cei trei de la Stade de France a fost identificat pana acum; este vorba despre Bilal Hadfi, un francez de 20 de ani care locuia in Belgia.

Atentate la Paris: Noi detalii despre teroristi - nu femeia a fost cea care s-a aruncat in aer

Potrivit unei surse apropiate anchetei, se pare ca la inregistrarea in Grecia barbatul pentru care s-a facut duminica apelul public de identificare ar fi prezentat un pasaport sirian pe numele Mohammad al-Mahmod.

Acesta si celalalt kamikaze neidentificat au calatorit cu feribotul pana in portul Pireu pe 8 octombrie si apoi pe ruta migrantilor pana in Serbia.

Atentate la Paris: Ce spune tatal lui Abdelhamid Abaaoud

Anchetatorii sunt in continuare in cautarea lui Salah Abdeslam, coordonatorul atentatelor, care se presupune ca a reusit sa fuga in Belgia.

Atacurile sinucigase de la Stade de France s-au soldat cu o victima. In total atentatele din 13 noiembrie, care au vizat si sala de spectacole Bataclan, precum si mai multe terase, baruri si restaurante pariziene, s-au soldat cu 130 de morti si 350 de raniti.

Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
#atentate teroriste Paris kamikaze, #fotografie kamikaze Paris, #kamikaze Stade France , #atentat Paris