Atentate teroriste la Paris: 8 teroristi au murit. Politia mai cauta si altii

Sambata, 14 Noiembrie 2015, ora 07:42
4620 citiri
Atentate teroriste la Paris: 8 teroristi au murit. Politia mai cauta si altii
Foto: Twitter/petemystrong

Parchetul General de la Paris a transmis ca 8 dintre militantii islamisti responsabili de carnagiul de vineri seara din capitala Frantei, soldat cu peste 150 de morti, au murit.

Purtatorul de cuvant al Parchetului, Agnes Thibault-Lecuivre, a declarat pentru Associated Press ca sapte teroristi au murit in atacurile sinucigase, iar un al optulea a fost ucis de fortele de securitate, in sala de concerte Bataclan, unde a avut loc luarea de ostatici.

Este posibil ca alti teroristi sa fi scapat si sa se afle inca in libertate pe teritoriul Frantei, a adaugat purtatorul de cuvant citat si de Fox News.

Atentate teroriste la Paris - Urmareste LIVE cele mai recente evolutii din capitala Frantei

Parisul retraieste cosmarul terorismului, de data aceasta intr-un atac fara precedent. Cel putin 153 de oameni au murit si 200 se afla in stare grava, in spitalele din capitala franceza. Sunt cele mai sangeroase atentate produse in Europa, de la cele din Madrid, din 2004.

Sase atacuri teroriste au avut loc, vineri seara, la Paris. Este vorba despre doua explozii, provocate de kamikaze, langa Stade de France, unde avea loc meciul amical dintre Franta si Germania. Presedintele francez Francois Hollande a fost evacuat de pe stadion. In paralel, au fost semnalate mai multe incidente armate in zonele Fontaine au Roi, si Charonne.

De asemenea, la sala de concerte Bataclan, unde a fost o luare de ostatici, a avut loc un adevarat carnagiu. Politia franceza a anuntat ca in jur de 100 de oameni au fost ucisi.

Statul Islamic a revendicat atentatele din capitala franceza.

Presedintele francez a declarat stare de urgenta si a inchis granitele. Administratia de la Paris a declansat Planul Alpha - reactie la atentate multiple.

Primaria din Paris a pus la dispozitie un numar special pentru turistii din Paris: +33 (0) 1 45 55 80 00. De asemenea, ambasada Romaniei la Paris a pus la dispozitie doua numere de telefon pentru cetatenii romani: +33 (0) 68 07 13 729 si +33 (0) 1 47 05 07 55.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#atetate Paris atacatori ucisi, #teroristi Paris ucisi , #atentat Paris
Comentarii