Atentate teroriste la Paris: Ce trebuie sa faca romanii din Franta care au nevoie de ajutor

Sambata, 14 Noiembrie 2015, ora 03:46
3964 citiri
Atentate teroriste la Paris: Ce trebuie sa faca romanii din Franta care au nevoie de ajutor
Foto: Twitter/Sruthi Gottipati

Ambasada Romaniei din Paris a facut apel, vineri noaptea, la cetatenii romani aflati in Franta sa evite orice deplasare si a pus la dispozitie doua numere de telefon la care acestia pot suna daca cineva are nevoie de ajutor, in urma multiplelor atentate teroriste din capitala franceza.

"Rugam cetatenii romanii aflati in regiunea pariziana sa respecte avertismentele de siguranta transmise de autoritatile franceze si sa evite orice deplasare. Daca detineti informatii despre cetateni romani care se afla intr-o situatie de urgenta generata de atentatele in curs, contactati Ambasada Romaniei la Paris pe numerele: +33 (0) 68 07 13 729 si +33 (0) 1 47 05 07 55 sau pe adresa de email paris.consul@mae.ro", se arata intr-un mesaj postat pe site-ul Ambasadei noastre in Franta.

Carnagiu in Paris - LIVE

De asemenea, Primaria din Paris a pus la dispozitie un numar special pentru turistii aflati in acest oras: +33 (0) 1 45 55 80 00.

Totodata, Ministerul Afacerilor Externe "condamna in mod ferm atacurile care au avut loc la 13 noiembrie 2015 in capitala Frantei si care s-au soldat cu numeroase victime in randul civililor", potrivit unui document postat pe site-ul oficial al institutiei.

Carnagiu in Paris: Bilant dramatic - 80 de morti doar la Bataclan

"Romania este alaturi de Franta si va continua sa sprijine lupta impotriva terorismului international. In aceste momente dificile, Ministerul Afacerilor Externe transmite condoleante familiilor victimelor si exprima intreaga solidaritate a poporului roman cu poporul francez", a declarat ministrul de Externe Bogdan Aurescu.

In acelasi timp, Facebook a lansat serviciul "Safety Check for Paris Terror Attacks" prin care utilizatorii pot anunta ca sunt bine dupa atentatele din Paris.

Carnagiu in Paris Basescu: Draga stat roman, nu accepta refugiati musulmani. Inchideti granitele UE!

Parisul retraieste cosmarul terorismului, de data aceasta intr-un atac fara precedent. Cel mai recent bilant arata ca 140 de oameni au murit in capitala franceza, in urma a sapte atacuri teroriste. Sunt cele mai sangeroase atentate produse in Europa, de la cele din Madrid, din 2004.

Mai multe atacuri teroriste au avut loc, vineri seara, la Paris. Este vorba despre doua explozii, provocate de kamikaze, langa Stade de France, unde a avut loc meciul amical dintre Franta si Germania. Presedintele francez Francois Hollande a fost evacuat de pe stadion. In paralel, au fost semnalate cel mai multe incidente armate in zonele Fontaine au Roi, Charonne si Bataclan.

De asemenea, la sala de concerte Bataclan, unde a avut o luare de ostatici, a avut loc un adevarat carnagiu. Autoritatile au anuntat ca 80 de oameni au fost ucisi aici.

Presedintele francez a declarat stare de urgenta si a inchis granitele tarii. Administratia de la Paris a declansat Planul Alpha - reactie la atentate multiple.

Carnagiu in Paris: Franta isi inchide frontierele dupa atacurile teroriste: Nimeni nu intra, nimeni nu iese!

D.T.

Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Nu l-am cunoscut niciodata pe medicul Cirstoiu, nu am avut nicio legatura ce el. In schimb, ca si voi, am avut ocazia sa-l vad la lucru pe scena politica damboviteana. Dupa parerea mea, responsabil...
Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Se anunță o prezență-record la alegerile europarlamentare, programate pentru 9 iunie 2024. Fenomenul a fost explicat de către politologul Andrei Țăranu, într-un interviu pentru Ziare.com....
#numar romani Franta, #romani atentate Paris , #atentat Paris