Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Atentate teroriste la Paris: Numarul victimelor creste dramatic - 132 de morti si peste 350 de raniti

Luni, 16 Noiembrie 2015, ora 09:08
1886 citiri
Atentate teroriste la Paris: Numarul victimelor creste dramatic - 132 de morti si peste 350 de raniti
Foto: Arhiva Ziare.com

Bilantul valului de atentate sangerose din Paris a crescut la 132 de morti si 352 de raniti, dintre care 99 se afla in stare grava, a anuntat premierul francez Manuel Valls.

Trei dintre victimele internate la spital in stare critica au murit duminica dupa-amiaza, potrivit 20minutes.fr.

Atentate teroriste la Paris - Franta trece la fapte: Vrea sa distruga Statul Islamic si islamul radical

Franta este in doliu dupa atentatele fara precedent petrecute vineri noaptea, in care si doi romani au murit. Au fost cele mai sangeroase atentate produse in Europa, de la cele din Madrid, din 2004.

Daca sambata a fost o zi incarcata de durere, predominand reactiile emotionale si aparand numeroase marturii cutremuratoare ale supravietuitorilor, duminica au inceput sa apara si informatii din partea anchetatorilor.

Atentate teroriste la Paris: Masacru cu 129 de morti si 352 de raniti. Vezi firul evenimentelor, operatiunile ce-au urmat si marturiile supravietuitorilor

Tot mai multe dovezi sunt gasite, apar date despre identitatea teroristilor si noi arestari sunt facute, atat in Franta, cat si in Belgia. O masina folosita pentru comiterea atacurilor a fost gasita abandonata intr-o suburbie din estul Parisului, iar sase persoane din anturajul lui Omar Ismail Mostefai, kamikaze identificat ca unul dintre autorii atacurilor de la Bataclan, au fost interogate duminica de anchetatori.

Statul Islamic a revendicat atentatele de la Paris iar liderii francezi au promis sa distruga din temelii gruparea terorista. Iar promisiunea a fost tinuta inca de dumninica seara, cand Franta a coordonat bombardamente masive in Siria asupra pozitiilor ISIL.

In Franta, a fost declarata stare de urgenta si au fost reintroduse controale la frontiere, situatie ce e posibil sa fie prelungita pentru mai multe luni. Primaria din Paris a pus la dispozitie un numar special pentru turistii din Paris: +33 (0) 1 45 55 80 00. De asemenea, ambasada Romaniei la Paris a pus la dispozitie doua numere de telefon pentru cetatenii romani: +33 (0) 68 07 13 729 si +33 (0) 1 47 05 07 55.

D.R.

Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
BEC vine în sprijinul PSD și PNL. Decizia surpriză care le permite să aibă candidați separați la Primăria Capitalei
BEC vine în sprijinul PSD și PNL. Decizia surpriză care le permite să aibă candidați separați la Primăria Capitalei
Biroul Electoral Central (BEC) a adoptat miercuri, 24 aprilie, o hotărâre prin care permite desființarea unei alianțe electorale până la data de 26 aprilie,astfel că PSD și PNL vor putea...
#bilant atacuri teroriste Franta, #morti atacuri teroriste Paris , #atentat Paris