Atentate teroriste la Paris Statul Islamic a revendicat atacurile: Acesta e doar inceputul! De ce au ales Parisul

Sambata, 14 Noiembrie 2015, ora 13:09
23919 citiri
Atentate teroriste la Paris Statul Islamic a revendicat atacurile: Acesta e doar inceputul! De ce au ales Parisul
Foto: Hepta.ro

Statul Islamic a revendicat in mod oficial atacurile de la Paris, intr-o scrisoare redactata in araba si in franceza.

Jihadistii au numit Parisul drept "capitala perversiunii si a lucrurilor abominabile". Gruparea a explicat ca atacurile au fost realizate de opt "frati" care aveau arme si veste cu explozibil, informeaza The Independent.

Se pare ca locurile au fost alese in mod special, cei din Statul Islamic numind concertul rock si meciul de fotbal "perversiuni".

De asemenea, Statul Islamic da vina pe Franta ca duce o cruciada impotriva musulmanilor, prin operatiunile militare din Siria si Irak. Mai mult, jihadistii sustin ca acesta e doar inceputul.

Atentate teroriste la Paris - LIVE

Documentul arata ca "soldatii Califatului au tintit capitala perversiunilor si lucrurilor abominabile" si sustin ca atacurile sunt o reactie la ofensele aduse profetului musulman Mahomed, dar si la raidurile din Irak si Siria.

"Opt frati ce aveau asupra lor centuri pline de explozibil si arme au mers in zone din inima capitalei Frantei, alese in mod special: Stade de France, in timpul unui meci de fotbal impotriva Germaniei, la care se afla si imbecilul de Francois Hollande (presedintele Frantei - n.red.) ; Bataclan, unde sute de fani erau adunati la o petrecere a perversiunii; precum si alte tinte alese de dinainte din arondismentele 10, 11 si 18. Franta si cei care ii urmeaza calea vor ramane principalele tinte ale Statului Islamic", potrivit declaratiei semnate de gruparea jihadista, potrivit The Guardian.

Anterior, presedintele francez Francois Hollande a indicat, intr-o declaratie de presa, ca aceasta grupare se afla in spatele atacurilor.

Atentate teroriste la Paris: Francois Hollande - "Este un act de razboi din partea Statului Islamic"

"Atentatele au fost comise de o armata terorista, de Statul Islamic, o armata jihadista, impotriva statului francez, impotriva valorilor pe care le aparam peste tot in lume, impotriva a ceea ce suntem noi: o tara libera importanta pentru intreaga lume", a spus Hollande.

El a punctat ca Franta "nu va avea pic de mila fata de barbarii Statului Islamic" si ca va "lua atitudine oriunde in lume, atat in interiorul granitelor, cat si in afara lor".

Informatiile preliminare publicate de autoritatile franceze arata ca bilantul victimelor a ajuns la 128 de morti si 180 de raniti, dintre care 99 de persoane sunt in stare grava.

Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Nu l-am cunoscut niciodata pe medicul Cirstoiu, nu am avut nicio legatura ce el. In schimb, ca si voi, am avut ocazia sa-l vad la lucru pe scena politica damboviteana. Dupa parerea mea, responsabil...
Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Se anunță o prezență-record la alegerile europarlamentare, programate pentru 9 iunie 2024. Fenomenul a fost explicat de către politologul Andrei Țăranu, într-un interviu pentru Ziare.com....
#Statul Islamic revendica atacuri Paris, #Statul Islamic atentate paris, #atentate Paris , #atentat Paris