Atentate teroriste la Paris: Teroristii au dat vina pe Hollande pentru masacru - marturii ale supravietuitorilor

Sambata, 14 Noiembrie 2015, ora 08:09
8810 citiri
Atentate teroriste la Paris: Teroristii au dat vina pe Hollande pentru masacru - marturii ale supravietuitorilor
Foto: captura video New York Times/STEFANIA ROUSSELLE

Un supravietuitor al atacului asupra salii de concerte Bataclan de vineri seara, din Paris, a povestit ca unul dintre teroristi a dat vina pentru groaznicul atentat pe presedintele francez Francois Hollande.

Un tanar care se afla in sala de concerte cand au patruns atacatorii a relatat pentru New York Times ca unul dintre agresori a strigat in limba franceza: "Asta e pentru raul facut de Hollande tuturor musulmanilor din lume", apoi a deschis focul in multime cu o arma automata.

Tanarul a povestit ca, initial, spectatorii nu si-au dat seama despre ce e vorba, insa, cand atacatorii au inceput sa traga, toata lumea din sala s-a aruncat la pamant. Teroristii le-au spus doar sa taca, iar doi oameni au fost impuscati chiar in fata lui, mai relateaza martorul pentru sursa citata.

Atentate teroriste la Paris - Urmareste LIVE cele mai recente evolutii din capitala Frantei

Parisul retraieste cosmarul terorismului, de data aceasta intr-un atac fara precedent. Cel putin 153 de oameni au murit si 200 se afla in stare grava, in spitalele din capitala franceza. Sunt cele mai sangeroase atentate produse in Europa, de la cele din Madrid, din 2004.

Sase atacuri teroriste au avut loc, vineri seara, la Paris. Este vorba despre doua explozii, provocate de kamikaze, langa Stade de France, unde avea loc meciul amical dintre Franta si Germania. Presedintele francez Francois Hollande a fost evacuat de pe stadion. In paralel, au fost semnalate mai multe incidente armate in zonele Fontaine au Roi, si Charonne.

De asemenea, la sala de concerte Bataclan, unde a fost o luare de ostatici, a avut loc un adevarat carnagiu. Politia franceza a anuntat ca in jur de 100 de oameni au fost ucisi.

Statul Islamic a revendicat atentatele din capitala franceza.

Presedintele francez a declarat stare de urgenta si a inchis granitele. Administratia de la Paris a declansat Planul Alpha - reactie la atentate multiple.

Primaria din Paris a pus la dispozitie un numar special pentru turistii din Paris: +33 (0) 1 45 55 80 00. De asemenea, ambasada Romaniei la Paris a pus la dispozitie doua numere de telefon pentru cetatenii romani: +33 (0) 68 07 13 729 si +33 (0) 1 47 05 07 55.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Scenariu-bombă în coaliție. Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu înainte de depunerea candidaturii ar fi deja stabilită SURSE
Scenariu-bombă în coaliție. Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu înainte de depunerea candidaturii ar fi deja stabilită SURSE
Cătălin Cîrstoiu va lămuri totul în legătură cu candidatura sa la Primăria Capitalei într-o conferința de presă, este mesajul public al coaliției PSD-PNL. În spatele ușilor,...
România trimite militari să lupte împotriva rebelilor houthi. Cererea lui Klaus Iohannis
România trimite militari să lupte împotriva rebelilor houthi. Cererea lui Klaus Iohannis
Birourile permanente reunite ale Camerei Deputaţilor şi Senatului au luat act marţi, 16 aprilie, de scrisoarea preşedintelui Klaus Iohannis prin care informează Parlamentul că a aprobat...
#atentat Paris Hollande teroristi , #atentat Paris