Criza de la Paris nu s-a incheiat: Un terorist a reusit sa fuga - surse

Vineri, 09 Ianuarie 2015, ora 20:34
7191 citiri
Criza de la Paris nu s-a incheiat: Un terorist a reusit sa fuga - surse
Foto: The Telegraph

Teroarea nu a luat sfarsit in Franta, odata cu uciderea fratilor Kouachi, principalii suspecti ai masacrului de la Charlie Hebdo, si a atacatorului de la magazinul evreiesc din Vincennes, unde au fost luati mai multi ostatici.

Presa scrie ca Hayat Boumeddiene, femeia care i-ar fost complice atacatorului de la Vincennes, se afla si ea in magazin. Aceasta ar fi reusit sa iasa cu primul val de ostatici, in momentul in care politistii au lansat atacul.

Aceasta este data in urmarire generala

O alta varianta este aceea ca de fapt in magazin s-ar fi aflat un barbat, complice al lui Amedy Coulibaly, care ar fi reusit sa fuga, potrivit BBC, care citeaza surse din politie.

Teroare la Paris - LIVE

La mai bine de doua zile de la masacrul din Paris, de la redactia Charlie Hebdo, cei doi asasini au fost ucisi de catre trupele franceze.

Fratii Kouachi, principalii suspecti ai masacrului de la Charlie Hebdo, au fost ucisi vineri seara in timpul unui asalt al politiei asupra tipografiei din Dammartin-en-Goele, unde se baricadasera in cursul diminetii.

Intr-o operatiune simultana, un asalt al politistilor a avut loc si la Vincennes, la Paris, unde un alt atacator, despre care se crede ca ar avea legatura cu fratii Kouachi, luase mai multi ostatici intr-un magazin.

Toti cei trei atacatori au fost ucisi. Presa franceza relateaza ca ostaticul de la tipografia din Dammartin-en-Goele a fost eliberat si este teafar, insa informatiile referitoare la ostaticii din Vincennes sunt deocamdata neclare.

Surse media spun ca 10 persoane au fost eliberate, in conditiile in care se stia ca doar cinci persoane ar fi tinute sechestrate. Alti jurnalisti scriu pe retelele de socializare ca exista si ostatici morti, iar mai multi politisti ar fi fost raniti. Ministrul de Interne francez, Bernard Cazeneuve, a confirmat ca mai multi ostatici au fost ucisi, insa nu a precizat numarul lor.

Intre timp, presa scrie ca Amedy Coulibaly, femeia care i-ar fost complice atacatorului de la Vincennes, se afla si ea in magazin. Aceasta ar fi reusit sa iasa cu primul val de ostatici, in momentul in care politistii au lansat atacul. Aceasta este data in urmarire generala.

Politicienii români care au fost țintiți de hackeri sprijiniți de Rusia. „Agresiunile se desfășoară împotriva demnitarilor vocali”
Politicienii români care au fost țintiți de hackeri sprijiniți de Rusia. „Agresiunile se desfășoară împotriva demnitarilor vocali”
Războiul hibrid dus de Rusia afectează și politicienii români. Mai multe grupuri de hackeri sprijiniți de Rusia, China și Iran au avut ca țintă în ultimii ani politicieni și oficiali...
Horia Constantinescu, preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor, renunță la funcție
Horia Constantinescu, preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor, renunță la funcție
Preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor, Horia Constantinescu, renunţă la funcţie după ce a devenit candidatul PSD la Primăria Constanţa. El precizează că...
#terorist fugit Paris, #teroare Paris atacatori ucisi , #atentat Paris
Comentarii