Eu nu sunt Charlie! Miercuri, voi veti mai fi Charlie? (Opinii)

Sambata, 10 Ianuarie 2015, ora 19:12
20359 citiri
Eu nu sunt Charlie! Miercuri, voi veti mai fi Charlie? (Opinii)

Mi-e imposibil sa fiu Charlie! Sa-mi bat joc, printre altele, de Mahomed, de islam, de islamisti, ani la rand? Sa-mi bat joc de tot si de toate, pentru simplul motiv ca eu, cand vreau sa fluier, fluier? Cu orice risc? Mai exact, inclusiv cu riscul de-a muri?

Daca un instructor ii spune unui parasutist sa nu foloseasca o anume parasuta, pentru ca e posibil sa nu se deschida, dar, totusi, el o foloseste, oare n-ar fi normal ca parasutistului sa i se recomande un control psihiatric?

Daca un redactor-sef isi rafineaza, pe an ce trece, modul in care-si bate joc saptamanal de aproape doua miliarde de islamisti, printre care se regasesc si un numar mai mare sau mai mic de islamisti extremisti, taman buni de teroristi si, cu toate ca stie foarte clar ca, daca va continua bataia de joc, va risca viata angajatilor, el continua sa-si bata joc de Mahomed si de islam, atunci oare n-ar fi normal ca redactorului-sef sa i se recomande un control psihiatric?

Pe lumea asta exista teroristi. Stim cu totii. Stiau si cei de la Charlie Hebdo. Daca il injuri pe Mahomed si iti bati joc de islam, oriunde in lumea asta ai face-o, ar fi normal sa astepti, la geam, o grenada. Asta fac teroristii! Cu asta se ocupa!

Cand il injuri pe Mahomed, undeva in lume, un terorist care te asculta va dori ca, macar, sa-ti arunce un cocteil molotov pe geam. O sa reuseasca, n-o sa reuseasca, in general ramane de vazut, dar va dori asta cu siguranta. Teroristii cu asta se ocupa.

Si atunci?! De ce sa insist sa-i zgandar? De ce sa insist sa-mi bat joc de islam? De ce sa insist sa-l injur pe Mahomed?

Daca intarat un caine si cainele ma musca, oare nu sunt eu cel vinovat? Daca intarat un terorist, iar el ma omoara, oare nu sunt eu primul vinovat? Actiunea mea e cauza, iar actiunea teroristului e efectul.

Cei de la Charlie Hebdo asta au facut, ani la rand. I-au intaratat pe teroristi. E oare ilogic sa spun ca Charlie Hebdo a instigat la terorism? Mie unuia, mi se pare perfect logic.

Saptamanalul Charlie Hebdo a fost interzis in Franta, acum o vreme. Ar fi fost mai bine sa ramana interzis?

Rezumatul este unul singur. Cei de la Charlie Hebdo, intaratand teroristi, au sfarsit prin a fi omorati de catre acestia.

Caricaturile din Charlie Hebdo sunt pe cale sa schimbe lumea inca o data. Nu vorbesc de caricaturile publicate pana azi. Ele deja au schimbat lumea. Ci de cele care vor aparea miercuri, intr-un milion de exemplare.

Eu nu sunt Charlie! Miercuri, voi veti mai fi Charlie?

Quarterly Report - evenimentul #1 pentru companii la BVB

Siegfried Mureşan, ironic la adresa lui Mihai Tudose: Nu am ajuns încă la nivelul la care să comentez glumele sale
Siegfried Mureşan, ironic la adresa lui Mihai Tudose: Nu am ajuns încă la nivelul la care să comentez glumele sale
Europarlamentarul PNL Siegfried Mureşan nu a dorit să comenteze afirmaţiile europarlamentarului PSD Mihai Tudose potrivit cărora actuala conducere a Comisiei Europene este cea mai slabă....
Emilia Șercan, despre comportamentul lui Adrian Cioroianu: "Grosolănie inimaginabilă" De ce spune că directorul BNaR ar trebuie să își dea demisia
Emilia Șercan, despre comportamentul lui Adrian Cioroianu: "Grosolănie inimaginabilă" De ce spune că directorul BNaR ar trebuie să își dea demisia
Emilia Șercan a explicat, într-un interviu acordat paginademedia.ro, că Adrian Cioroianu (directorul Bibliotecii Naţionale a României) a făcut publice materialele cerute spre consultare de...
#atentat Charlie Hebdo, #caricaturi Charlie Hebdo , #atentat Paris