Franta trece la nivelul "urgenta atentat". Atacatorul din Strasbourg fusese condamnat si in Germania

Miercuri, 12 Decembrie 2018, ora 07:07
10578 citiri
Franta trece la nivelul "urgenta atentat". Atacatorul din Strasbourg fusese condamnat si in Germania
Foto: Twitter/@BunkerGear_Gal

In urma atentatului de marti seara din Strasbourg, ministrul de Interne, Christophe Castaner, a ridicat nivelul planului Vigipirate la "urgenta atentat".

"In prezent, suntem in Franta in postura 'vigipirat' intarita, Guvernul tocmai a decis sa il treaca la urgenta atentat, cu introducerea de controale intarite la frontiere si controale intarite la toate targurile de Craciun pentru a evita riscul mimetismului", a declarat Christophe Castaner.

Potrivit unui nou bilant prezentat de Prefectura regiunii Bas-Rhin, trei persoane au fost ucise si alte 11 au fost ranite in atacul armat care a avut loc marti seara in centrul orasului Strasbourg, iar cinci dintre acestea se afla in stare grava, scrie Le Figaro.

Christophe Castaner, a declarat, de asemenea: "Cautarile continua pentru prinderea individului".

Autorul atacului a fost condamnat in Franta si Germania pentru infractiuni de drept comun. "El si-a executat sentintele", spune Christophe Castaner.

Presa franceza scrie ca ar fi vorba de un tanar nascut in Strasbourg, in varsta de 29 de ani. Mai mult, se pare ca marti dimineata Politia a facut un raid la locuinta sa, insa in legatura cu un alt incident. La fata locului ar fi fost gasita cel putin o grenada.

Potrivit Ministerului de Interne, 350 de persoane au fost mobilizate pe teren, inclusiv 100 de persoane din politia judiciara, si doua elicoptere. Serviciile RAID, BRI, Operation Sentinel sunt pe teren. "Mijloace suplimentare" au fost trimise de Guvern la Strasbourg, anunta ministerul.

Presedintiele Emmanuel Macron "se va intalni cu un mic consiliu de aparare miercuri, 12 decembrie, dupa Consiliul de Ministri, dat fiind atacul de la Strasbourg", a anuntat Palatul Elysee.

In prezent, orasul Strasbourg face obiectul unei retele consolidate. Miercuri dimineata manifestatiile vor fi interzise pentru a permite politiei sa "se mobilizeze total", adauga Christophe Castaner.

Iata filmul evenimentului sangeros de la Strasbourg de marti noapte

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Alegeri 2024. Începe depunerea candidaturilor pentru alegerile locale din 9 iunie
Alegeri 2024. Începe depunerea candidaturilor pentru alegerile locale din 9 iunie
Partidele politice, alianţele, organizaţiile cetăţenilor aparţinând minorităţilor naţionale şi candidaţii independenţi vor putea, începând de marţi până pe 30 aprilie, ora 23.59,...
Cei mai influenți zece europarlamentari români. Cu cât sunt plătiți și care dintre ei candidează din nou FOTO
Cei mai influenți zece europarlamentari români. Cu cât sunt plătiți și care dintre ei candidează din nou FOTO
După alegerile europarlamentare din 9 iunie, România va avea în continuare treizeci și trei de reprezentanți în plenul Parlamentului European (PE), dar nu toți se remarcă prin activitatea...
#atacator Strasbourg condamnat anterior, #stare urgenta atentat Franta , #atentat Paris