Hollande si Cameron promit sa intensifice lupta impotriva Statului Islamic: Trebuie sa continuam sa atacam Daesh

Luni, 23 Noiembrie 2015, ora 12:50
1917 citiri
Hollande si Cameron promit sa intensifice lupta impotriva Statului Islamic: Trebuie sa continuam sa atacam Daesh
Foto: Facebook/Francois Hollande

Presedintele francez Francois Hollande si premierul britanic David Cameron au promis luni, dupa o intrevedere avuta la Paris, sa intensifice lupta tarilor lor impotriva gruparii jihadiste Statul Islamic, la zece zile de la atacurile teroriste din capitala Frantei soldate cu 129 de morti.

Hollande a declarat ca obiectivul militar in Siria si Irak este "de a produce cat mai multe pagube posibile" gruparii Statul Islamic, confirmand ca Franta isi va intensifica raidurile impotriva jihadistilor, relateaza agentiile internationale de presa.

Cota de popularitate a lui Hollande a crescut dupa atentatele din Franta

"Suntem convinsi ca trebuie sa continuam sa atacam Daesh (acronim arab al Statului Islamic) in Siria. Ne vom intensifica atacurile, vom alege tinte care vor produce cat mai multe pagube posibile acestei armate teroriste", a declarat Francois Hollande, evocand de asemenea "obligatiile comune" cu Marea Britanie in materie de aparare.

La randul sau, Cameron si-a exprimat sprijinul ferm pentru actiunea Frantei dupa atentatele de la Paris, declarandu-se convins ca aviatia militara britanica trebuie sa desfasoare la randul sau atacuri impotriva Statului Islamic in Siria.

Atentate teroriste la Paris: In Franta se cere decapitarea jihadistilor

"Sustin ferm decizia presedintelui Hollande de a ataca Statul Islamic in Siria. Este de asemenea convingerea mea ferma ca Marea Britanie trebuie sa faca la fel", a spus Cameron in conferinta de presa comuna cu seful statului francez.

Premierul britanic a precizat de altfel ca pune la dispozitia Frantei o baza din Cipru a aviatiei britanice pentru atacurile asupra jihadistilor in Siria.

Atentate la Paris: Franta cere UE sa "se trezeasca" in fata amenintarii teroriste

"Astazi, i-am propus presedintelui (Francois Hollande) sa foloseasca baza de la Rafakrotiri pentru aviatia franceza angajata in operatiunile impotriva Daesh si un sprijin suplimentar in privinta alimentarii in zbor", a anuntat Cameron.

El a adaugat ca isi va intensifica eforturile privind imbunatatirea schimburilor de informatii secrete cu Franta si cu alti parteneri europeni, adaugand ca urmeaza sa prezinte in aceasta saptamana in parlamentul de la Londra o strategie comprehensiva de combatere a Statului Islamic.

Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
#Hollande Cameron Statul Islamic, #Franta Marea Britanie ISIL, #lupta Statul Islamic , #atentat Paris