Cu fata la alegatori: Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală. Sociolog: Se vor faulta unul pe celălalt

Iubita redactorului sef de la Charlie Hebdo, declaratii cutremuratoare: Charb stia ca va muri

Duminica, 11 Ianuarie 2015, ora 09:11
11292 citiri
Iubita redactorului sef de la Charlie Hebdo, declaratii cutremuratoare: Charb stia ca va muri

Jeannette Bougrab, iubita lui Stephane Charbonnier, redactorul-sef al revistei Charlie Hebdo, cunoscut sub numele de Charb, a dat un interviu la postul de televiziune francez TF1, in care ea da vina pentru masacru pe securitatea inadecvata la birourile Charlie Hebdo, noteaza Euronews.

"Nu am pierdut Charlie Hebdo", a declarat ea. "Am pierdut un iubit. Eu sunt aici, nu ca un fost ministru, ci ca o femeie care si-a pierdut barbatul, care a fost ucis de barbari. L-am admirat inainte de a ma indragosti de el si l-am iubit pentru cum era, era curajos, el credea ca viata este ceva neinsemnat cand isi apara ideile. Cunoasteti azi oameni capabili sa moara pentru ideile lor? Nu. Pentru ca tocmai au murit, au fost ucisi. Asta e realitatea, am fi putut evita acest masacru. L-am fi putut evita si nu am facut-o", a adaugat ea.

Atentat terorist la Paris: Lista victimelor ucise in masacrul din redactia Charlie Hebdo

In 2012, Charb a fost citat spunand: "Nu ma tem de represalii, nu am nici copii, nici sotie, nici masina, nici datorii. Ar putea suna un pic pompos, dar as prefera sa mor in picioare decat sa traiesc in genunchi".

Intrebata, in cadrul aceluiasi interviu, daca se simte consolata ca lumea a adoptat simbolul "Je Suis Charlie" care ar putea fi considerat ca un semn de victorie, de speranta, Bougrab a declarat cu pasiune: "Categoric nu, pentru ca el este mort. Nu este absolut deloc o victorie", noteaza, pe de alta parte, Daily Mail.

"Este o infrangere. O tragedie pentru tara noastra si refuz sa ma inveselesc spunandu-mi ca oamenii demonstreaza in strada pentru ca fiinta draga care m-a insotit in viata nu mai este".

Atentat terorist la Paris: Povestea "Je suis Charlie" - cine a inventat sloganul

Bougrab insasi a recunoscut ca ea si Charb erau o pereche nepotrivita, desi fusese fascinata de el inainte de a se intalni.

El era un comunist, ea un membru al UMP, partidul de centru-dreapta. "Mi-am pierdut dragostea, am pierdut o parte din mine. Am fost cu un erou pe care l-am admirat. Am incercat sa traim in mod normal, dar a fost complicat".

In interviul emotional, Jeannette Bougrab, 41 de ani, mai afirma: "Intotdeauna am stiut ca avea sa moara ca Theo Van Gogh (caricaturistul olandez ucis in 2004) ".

Deputat turc, despre atacul de la Charlie Hebdo: A fost regizat, ca o scena dintr-un film

"L-am rugat sa paraseasca Franta, dar nu a vrut".

Bougrab, care a trait cu Charb si fiica ei adoptata May timp de trei ani, a adaugat cu tristete: "Nu a avut copii pentru ca stia ca va muri. El a trait fara frica, dar stia ca va muri".

Ce scria Charlie Hebdo despre hotii romani

Acum, ea ar dori sa-i vada pe toti caricaturistii ucisi ingropati in Parthenon alaturi de Voltaire si Jean-Jacques Rousseau, mai noteaza ziarul britanic.

"Au murit aparand libertatea de exprimare, secularismul. Au murit pentru ca noi sa ramanem liberi in aceasta tara, in Franta, in 2015".

Atentat terorist la Paris: Prima imagine cu redactia Charlie Hebdo dupa atac

Bougrab, avocat si fost secretar de stat in cadrul Ministerului pentru tineret si viata asociativa, membru al Consiliului National de Stat, care a servit sub administratia lui Nicolas Sarkozy, a fost descrisa ca o adepta a "secularizarii dure".

Fiica a unor imigranti algerieni, ea este cunoscuta ca un critic feroce al religiei, in special al islamului, aminteste Daily Mail.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Dragoș Pîslaru, co-președinte REPER, despre schimbarea lui Cîrstoiu cu Firea și Burduja: "Mafia patronată de comasaţi şi-a arătat faţa"
Dragoș Pîslaru, co-președinte REPER, despre schimbarea lui Cîrstoiu cu Firea și Burduja: "Mafia patronată de comasaţi şi-a arătat faţa"
Copreşedintele partidului REPER, Dragoş Pîslaru, a declarat că, prin retragerea candidaturii medicului Cătălin Cîrstoiu la Primăria Capitalei de către coaliţie, „mafia patronată de...
Ciucă: Sebastian Burduja va convinge "un segment de electoral nehotărât" în cursa pentru Primăria Capitalei
Ciucă: Sebastian Burduja va convinge "un segment de electoral nehotărât" în cursa pentru Primăria Capitalei
Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a declarat, marţi, 23 aprilie, că Sebastian Burduja, candidatul liberal pentru Primăria Capitalei, este opţiunea care dă speranţe celor care nu s-au...
#atentat terorist Paris, #atentat terorist Charlie Hedbo, #iubita Charb declaratii , #atentat Paris