Mars istoric la Paris De ce rade un caricaturist Charlie Hebdo de Hollande (Video)

Marti, 13 Ianuarie 2015, ora 14:17
5800 citiri
Mars istoric la Paris De ce rade un caricaturist Charlie Hebdo de Hollande (Video)
Foto: captura Youtube

Presedintele francez Francois Hollande a fost protagonistul unui incident stanjenitor duminica, la marsul istoric din Paris.

Hollande era inconjurat de o multime de agenti de securitate care faceau un adevarat scut uman in jurul sau, in timpul manifestatiei de solidaritate cu familiile victimelor de la Charlie Hebdo, dar si cu cele ale ostaticilor ucisi in atentatul de la magazinul evreiesc, scrie Raw Story.

Mars istoric la Paris Un ziar ultra-ortodox a scos femeile din poza cu liderii lumii

La eveniment au participat peste 50 de lideri ai lumii, care s-au alaturat marsului pe traseu. Un moment emotionant l-a constituit scena in care Hollande l-a imbratisat pe Patrick Pelloux, unul dintre jurnalistii de la Charlie Hebdo care a supravietuit atentatului de miercuri.

In timpul acestei scene, insa, caricaturistul Luz, care a supravietuit de asemenea atentatului de la Charlie Hedbo pentru ca a intarziat la sedinta de sumar, a fost surprins in timp ce radea cu pofta. Acum, Luz a povestit de ce era asa de amuzat: pe umarul lui Hollande tocmai de gainatase un porumbel.

Luz aplauda acum sincronizarea plina de umor: "Dupa o astfel de scena, Hollande este binevenit oricand in redactia Charlie Hebdo. Si porumbelul, de asemenea".

Aproximativ 3,7 milioane de oameni au participat, duminica, la un mars al solidaritatii in Franta. Numai in Paris au iesit pe strazi 1,5 milioane de oameni, potrivit organizatorilor evenimentului.

Ministrul de Interne a anuntat ca evenimentul este unul fara precedent in istoria Frantei, astfel ca este imposibil de comunicat o cifra oficiala a celor care s-au aflat duminica pe strazi. Totusi, ultima estimare vorbeste de circa 3,7 milioane de oameni, un record absolut pentru Franta.

Manifestatia din Paris, organizata in memoria celor 17 victime ale atentatelor teroriste comise saptamana trecuta in Franta, a adunat aproximativ 50 de lideri straini, printre care si presedintele roman Klaus Iohannis.

Au mai fost prezenti presedintele Consiliului European, Donald Tusk, premierul Marii Britanii, David Cameron, cel spaniol, Mariano Rajoy, al Italiei, Matteo Renzi, cel al Turciei, Ahmet Davutoglu, presedintele ucrainean Petro Porosenko, presedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, si cancelarul german, Angela Merkel.

Premierul israelian Benjamin Netanyahu si liderul palestinian Mahmoud Abbas au participat si ei la mitingul de solidaritate de la Paris.

Hollande reussit a faire rire les survivants de... by lepimentbiz

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#porumbel gainatat Hollande, #Hollande mars istoric, #mars Franta Charlie Hebdo , #atentat Paris