Nivel maxim alerta terorista la Bruxelles - amenintarea e iminenta

Sambata, 21 Noiembrie 2015, ora 08:09
6206 citiri
Nivel maxim alerta terorista la Bruxelles - amenintarea e iminenta

Belgia a ridicat sambata la nivel maxim nivelul de alerta terorista pentru orasul Bruxelles, a anuntat Centrul national de criza OCAM, referindu-se la o "amenintare iminenta".

"Ca urmare a unei noi evaluari", Organizatia de coordonare pentru analiza amenintarii (OCAM), care depinde de Ministerul de Interne, a declarat intr-un comunicat ca "nivelul de alerta terorista a trecut la nivelul 4, foarte grav, pentru regiunea Bruxellesului". "Nivelul 3 ramane valabil pentru restul tarii", a adaugat OCAM, potrivit AFP.

De ce e Belgia magazinul de arme preferat al Europei?

Aceasta masura intervine la cateva ore dupa ce un suspect arestat in Belgia a fost pus sub acuzare pentru terorism de justitia belgiana in legatura cu atentatele jihadiste care au facut 130 de morti la Paris la 13 noiembrie. Suspectul, a carui identitate nu a fost facuta publica, este al treilea inculpat in Belgia in legatura cu atentatele de la Paris.

OCAM a descris "o amenintare serioasa si iminenta necesitand luarea de masuri de securitate specifice, precum si recomandari speciale pentru populatie".

Centrul a lansat un apel locuitorilor capitalei belgiene sa evite "locurile cu concentrare masiva de persoane", citand "concertele, marile evenimente, garile si aeroporturile, transportul in comun", precum si zonele comerciale foarte frecventate.

De asemenea, OCAM a recomandat populatiei din Bruxelles sa faciliteze controalele de securitate.

Un suspect inculpat in Belgia pentru atentatele de la Paris

Un suspect arestat in Belgia a fost pus sub acuzare pentru terorism in legatura cu atentatele comise la Paris pe 13 noiembrie, a informat vineri Parchetul federal belgian intr-un comunicat, potrivit AFP.

Aceasta persoana, "adusa joi pentru audieri in cadrul dosarului referitor la atentatele comise la Paris vinerea trecuta, a fost plasata sub mandat de arestare de catre judecator", a precizat Parchetul. "El este inculpat pentru participare la atentate teroriste si participare la actiunile unui grup terorist", a adaugat sursa amintita.

Citeste si:
Dacian Cioloș: Suntem oricând dispuşi la dialog cu PNL. E de neconceput ca un partid să se sacrifice pentru o singură persoană
Dacian Cioloș: Suntem oricând dispuşi la dialog cu PNL. E de neconceput ca un partid să se sacrifice pentru o singură persoană
Preşedintele USR, Dacian Cioloş, reafirmă că alături de colegii săi este dispus la dialog cu PNL, însă consideră "de neconceput" ca liberalii sau chiar "o ţară să se sacrifice pentru o...
PNL a stabilit cu cine va merge la Cotroceni pentru consultările privind propunerea de premier
PNL a stabilit cu cine va merge la Cotroceni pentru consultările privind propunerea de premier
Partidul Naţional Liberal va merge la consultările de la Palatul Cotroceni cu o delegaţie formată din preşedintele partidului, Florin Cîţu, şi cei patru prim-vicepreşedinţi. Potrivit...
Sursa: AGERPRES