Povestea tinerilor romani ucisi de teroristi la Paris

Miercuri, 18 Noiembrie 2015, ora 23:00
7023 citiri
Povestea tinerilor romani ucisi de teroristi la Paris
Foto: Ziare.com

Printre cei 129 de oameni care si-au pierdut viata in atacurile teroriste de vineri seara, de la Paris, se numara si doi romani, iar povestea lor tragica nu a trecut neremarcata de catre presa straina.

Ciprian Calciu, in varsta de 32 de ani, si Lacramioara Pop, de 29 de ani, erau doi dintre milioanele de romani care au emigrat in Occident in ultimii ani, in cautare de slujbe mai bine platite, scrie Associated Press, citata de Chicago Tribune, care deschide seria povestilor cu cei doi romani.

Atentate teroriste la Paris: Doi cetateni romani au fost ucisi

Visul unei vieti mai bune i-a dus separat la Paris, unde s-au intalnit, au devenit un cuplu si au avut un fiu, Kevin, care acum are un an si jumatate.

Amandoi au murit la restaurantul Belle Equipe, unde se aflau la aniversarea unui prieten, potrivit unei verisoare a lui Ciprian, Ancuta Iuliana Calciu.

"Nici macar nu erau siguri la ce restaurant sa mearga. Era un altul la circa 250 de metri mai departe, la care voiau sa mearga. Sunt atat de bucuroasa ca nu si-au luat si fiul in acea seara", a spus, marti, verisoara lui Ciprian.

Atentate teroriste la Paris: Romanii ucisi ar putea fi inmormantati in Franta

Barbatul repara lifturi in Paris, iar Lacramioara Pop, care avea o fiica de 11 ani dintr-o relatie anterioara, lucra intr-un bar.

La poarta casei familiei Pop din satul maramuresean Coas au aparut flori si lumanari, iar in Tulcea, de unde era originar Ciprian, a avut loc o slujba, miercuri, la biserica in care a fost botezat Kevin.

Atentate teroriste la Paris: Anunt oficial despre unul dintre romanii ucisi in Franta

Printre tinerii ale caror povesti sunt relatate pe scurt de AP sunt zeci de francezi, unii cu origini marocane, dar si italieni, britanici, algerieni, un belgian cu origini turcesti, spanioli, germani si chilieni.

Mai mult de jumătate dintre români votează la europarlamentare cu candidatul preferat la primărie. Ce procente ar putea obține partidele SONDAJ
Mai mult de jumătate dintre români votează la europarlamentare cu candidatul preferat la primărie. Ce procente ar putea obține partidele SONDAJ
PSD este creditat cu 28,4% din intenţiile de vot la alegerile pentru consiliile locale, PNL cu 26,7%, AUR cu 14,4%, conform unui sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro, în luna aprilie,...
Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Nu l-am cunoscut niciodata pe medicul Cirstoiu, nu am avut nicio legatura ce el. In schimb, ca si voi, am avut ocazia sa-l vad la lucru pe scena politica damboviteana. Dupa parerea mea, responsabil...
#romani morti atentate Paris, #romani morti Paris presa externa , #atentat Paris