Salah Abdeslam a mancat cartofi prajiti si a fumat jointuri cu niste liceeni, la cateva ore dupa atacurile teroriste din Paris

Joi, 16 Iunie 2016, ora 22:00
9269 citiri
Salah Abdeslam a mancat cartofi prajiti si a fumat jointuri cu niste liceeni, la cateva ore dupa atacurile teroriste din Paris
Foto: Arhiva Hepta.ro

Salah Abdeslam, singurul terorist ramas in viata dintre cei care au comis atacurile din Paris, a mancat cartofi prajiti si a impartit cateva "jointuri" cu niste liceeni, la periferia orasului, la doar cateva ore dupa atentate.

Dupa ce a lasat trei kamikaze la Stade de France, Salah Abdeslam, al zecelea membru al comandoului, si-a abandonat masina in nordul Parisului si si-a petrecut noaptea la Chatillon, la sud de capitala, unde avea sa fie gasita centura sa exploziva zece zile mai tarziu, arata News.ro, citand AFP.

La ora 2.30, ora Romaniei, fugarul s-a strecurat intr-un turn, pe aleea Vauban, in care se aflau doi adolescenti care mancau, a declarat o sursa apropiata dosarului, confirmand aceasta intalnire nocturna, dezvaluita de L'Obs si BFMTV. Salah Abdeslam li s-a prezentata cu prenumele de "Abdel".

"Mancam ceva de la McDo cu doi prieteni cand l-am vazut venind. Parea un tip normal, care n-avea nicio treaba. Am inceput sa discutam, era simpatic si atunci a ramas cu noi", a declarat "Tom", in varsta de 17 ani, un elev, pentru un jurnalist de la Obs. Adolescentul manca in scarile acestui turn din Cite Vauban, la doi pasi de statia de metrou Chatillon-Montrouge.

Vezi prima fotografie din inchisoare cu Salah Abdeslam

"Avea un accent belgian si ne-a pus sa-i ghicim varsta. Avea 26 de ani, purta o geaca larga, un pic umflata", potrivit marturiei de la BFMTV.

El le-a spus tinerilor ca masina sa era imobilizata si ca "un var din Barbes" urma sa vina sa-l ia la 6.00, ora Romaniei, a precizat sursa apropiata dosarului. Intr-adevar, ajutorul a venit din Belgia. Erau doi prieteni din Bruxelles, Hamza Attou si Mohammed Amri, chemati de Salah Abdeslam, care l-au luat in zori si l-au trecut in Belgia.

Asteptand, in turn, grupul si-a petrecut o parte din noapte mancand si fumand jointuri, potrivit marturiilor preluate de cele doua surse media. Salah Abdeslam a evocat unele planuri.

"Ne-a spus ca avea sa se casatoreasca in curand cu prietena lui, ca avea sa o faca in cateva luni", si-a amintit adolescentul citat de BFMTV. "Este singurul lucru din viitorul lui despre care a vorbit", a continuat el.

La un moment dat, liceenii s-au uitat pe telefoane la inregistrari video de la atacuri, iar teroristul se declarata surprins si trist. "A venit in spatele unui tip care avea telefon. Nu trada nimic. Privea, spunea ca este trist. Parea ca-si da seama de ceea ce se intampla", a spus acelasi licean.

Tinerii au declarat ca s-au despartit la 5.00-5.30, ora Romaniei, potrivit sursei apropiate dosarului. Doua zile mai tarziu, vor descoperi fata misteriosului vizitator la televizor si vor anunta politia, potrivit celor doua surse media.

Dupa patru luni de fuga, Salah Abdeslam a fost arestat pe 18 martie la Molenbeek, o comuna de la Bruxelles, in care a crescut. El a fost predat Frantei, pe 27 aprilie, a fost inculpat si incarcerat pentru asasinate teroriste.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#Salah Abdeslam cartofi adolescenti, #Salah Abdeslam atentate Paris , #atentat Paris