Salah Abdeslam sustine ca un frate l-a implicat in atentatele de la Paris fara sa ii spuna ce au de gand sa faca

Luni, 11 Aprilie 2016, ora 15:46
4641 citiri
Salah Abdeslam sustine ca un frate l-a implicat in atentatele de la Paris fara sa ii spuna ce au de gand sa faca
Foto: Hepta.ro

Salah Abdeslam, singurul supravietuitor din grupul de teroristi care a comis atentatele din 13 noiembrie de la Paris, sustine ca fratele sau Brahim, care s-a autodetonat intr-o cafenea de pe bulevardul Voltaire, l-a implicat si pe el in atentate si, pana sa ajunga la Stade de France nu si-a dat seama ce se intampla.

Salah Abdeslam, inchis la Bruges dupa ce a fost capturat pe 18 martie in Belgia, i-ar fi spus aceste lucruri fratelui sau mai mare Yazid, care il viziteaza regulat alaturi de ceilalti frati si de parinti.

Yazid Abdeslam a declarat, la postul francez de radio Europe 1, ca fratele sau i-a spus ca a fost implicat in atentate de Brahim, atacatorul care a deschis focul asupra mai multor terase din Paris, pentru ca apoi sa se autodetoneze pe bulevardul Voltaire.

Yazid a mai povestit jurnalistilor ca fratele sau mai mic i-a spus ca Brahim i-a cerut sa aduca oameni din Ungaria si Germania, fara sa ii explice de ce.

Salah Abdeslam merge pana acolo incat sa sustina ca el nu a stiut de planul atentatelor din 13 noiembrie pana nu a ajuns la Stade de France, unde i-a dus cu masina pe cei trei atacatori kamikaze, purtand el insusi, se pare, o centura cu explozibil. Abia atunci, si-ar fi dat seama ce este pe cale sa faca, ceea ce l-ar fi determinat sa dea inapoi si sa se intoarca in Belgia, i-ar fi povestit el lui Yazid.

Fratele lui Salah Abdeslam a mai amintit ca acesta spera sa fie trimis in Franta pentru a colabora cu anchetatorii.

Salah Abdeslam a fost prins in cartierul Molenbeek de la periferia Bruxelles-ului, unde a crescut si unde locuieste familia sa, dupa ce a fost cautat peste 4 luni in urma atentatelor de la Paris, cand a dus trei atacatori cu masina la Stade de France dupa care a fugit.

O centura cu explozibil, pe care ar fi purtat-o in seara de 13 noiembrie, a fost gasita aruncata la gunoi intr-o suburbie a Parisului, la sfarsitul lunii noiembrie.

Atentate teroriste la Paris: Salah Abdeslam a vrut sa se arunce in aer, dar s-a razgandit

Salah le-a declarat anchetatorilor ca intentiona sa se arunce in aer la Stade de France, dar s-a razgandit. Unui alt frate care l-a vizitat in inchisoare, Mohamed Abdeslam, i-ar fi spus ca a ales sa nu se arunce in aer pentru a salva vieti.

Salah Abdeslam a vrut sa salveze vieti si se simte raspunzator in fata francezilor

Initial, tanarul de 26 de ani a refuzat extradarea in Franta, pentru ca dupa comiterea atentatelor din 22 martie de la Bruxelles sa refuze sa mai raspunda anchetatorilor belgieni si sa ceara sa fie anchetat in Franta.

Salah Abdeslam este suspectat si de implicare in organizarea atentatelor de la Bruxelles. Amprentele sale au fost descoperite intr-un apartament inchiriat de Khalid el-Bakraoui, care s-a aruncat in aer in metroul din capitala belgiana, la 22 martie. Mai mult, Najim Laachraoui, unul dintre cei doi kamikaze de pe aeroportul Zaventem, a fost oprit de politie la granita dintre Ungaria si Austria, in septembrie, in timp ce se afla in masina cu Abdeslam.

Atentate la Bruxelles E implicat si Salah Abdeslam

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Salah Abdeslam atentate Paris, #Salah Abdeslam atentate Bruxelles , #atentat Paris