Teroare in Franta: Fratii Kouachi nu stiau ca au un ostatic

Vineri, 09 Ianuarie 2015, ora 21:29
9429 citiri
Teroare in Franta: Fratii Kouachi nu stiau ca au un ostatic
Foto: The Telegraph

Noi detalii despre criza prin care trece Franta ies la iveala, odata cu uciderea fratilor Kouachi, principalii suspecti ai masacrului de la Charlie Hebdo.

Teroristii se baricadasera vineri dimineata, intr-o tipografie din nordul Frantei, impreuna cu un tanar de 27 de ani, potrivit Le Monde.

Fratii Kouachi au fost ucisi in momentul in care au iesit din cladire si au deschis focul spre fortele de ordine.

Se pare ca acestia nu stiau ca exista o a treia persoana in tipografie.

Tanarul de 27 de ani i-ar fi trimis, in cursul zilei de vineri, un SMS mamei lui: "M-am ascuns la etajul 1. Cred ca au omorat pe toata lumea. Anuntati politia sa intervina".

Teroare in Franta - LIVE

Fratii Kouachi, principalii suspecti ai masacrului de la Charlie Hebdo, au fost ucisi vineri seara in timpul unui asalt al politiei asupra tipografiei din Dammartin-en-Goele, unde se baricadasera in cursul diminetii.

Intr-o operatiune simultana, un asalt al politistilor a avut loc si la Vincennes, la Paris, unde un alt atacator, despre care se crede ca ar avea legatura cu fratii Kouachi, luase mai multi ostatici intr-un magazin.

Toti cei trei atacatori au fost ucisi. Presa franceza relateaza ca ostaticul de la tipografia din Dammartin-en-Goele a fost eliberat si este teafar, insa informatiile referitoare la ostaticii din Vincennes sunt deocamdata neclare.

Surse media spun ca 10 persoane au fost eliberate, in conditiile in care se stia ca doar cinci persoane ar fi tinute sechestrate. Alti jurnalisti scriu pe retelele de socializare ca exista si ostatici morti, iar mai multi politisti ar fi fost raniti. Ministrul de Interne francez, Bernard Cazeneuve, a confirmat ca mai multi ostatici au fost ucisi, insa nu a precizat numarul lor.

Intre timp, presa scrie ca Amedy Coulibaly, femeia care i-ar fost complice atacatorului de la Vincennes, se afla si ea in magazin. Aceasta ar fi reusit sa iasa cu primul val de ostatici, in momentul in care politistii au lansat atacul. Aceasta este data in urmarire generala.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#Kouachi ostatic teroristi, #frati Kouachi atentat Paris, #frati Kouachi ucisi , #atentat Paris