Tinerii romani ucisi in atentatele de la Paris, inmormantati de 1 decembrie

Luni, 30 Noiembrie 2015, ora 17:56
2248 citiri
Tinerii romani ucisi in atentatele de la Paris, inmormantati de 1 decembrie
Foto: Ziare.com

Tinerii romani care si-au pierdut viata in atentatele teroriste de la Paris din seara de 13 noiembrie vor fi inmormantati marti in capitala Frantei.

Slujba de prohod urmeaza sa fie oficiata de catre Mitropolitul Ortodox Roman al Europei Occidentale si Meridionale, Iosif, a declarat, luni, la Zlatna, preotul Constantin Tarziu, paroh la Biserica Ortodoxa Romana din Paris.

Atentate teroriste la Paris: Doi cetateni romani au fost ucisi

Potrivit preotului Constantin Tarziu, care participa in aceste zile la intrunirea romanilor din diaspora intruniti la Congresul Spiritualitatii Romanesti, desfasurat la Alba Iulia si Zlatna, va fi oficiata o slujba de prohodire in Biserica Sfintii Arhangheli Mihail, Gavriil si Rafail, catedrala mitropolitana a romanilor din Paris.

Slujba de prohodire va fi oficiata marti, 1 Decembrie, de la orele 11,30, de catre un sobor de preoti in frunte cu IPS Iosif, a mentionat preotul Constantin Tarziu.

Povestea tinerilor romani ucisi de teroristi la Paris

"Sicriile celor doi vor fi aduse in catedrala si se va oficia in acelasi timp pentru cei doi slujba inmormantarii. Este vorba de stranepotul parintelui Gheorghe Calciu-Dumitreasa, Ciprian Calciu, si sotia sa, Lacramioara Pop, din Baia Mare", a afirmat preotul Tarziu.

Atentate teroriste la Paris: Anunt oficial despre unul dintre romanii ucisi in Franta

La slujba vor fi prezenti si reprezentanti ai statului francez, cheltuielile de inmormantare fiind suportate integral de catre autoritatile din aceasta tara, a precizat parohul Bisericii Sfintii Arhangheli Mihail, Gavriil si Rafail din Paris.

In atentatele din 13 noiembrie de la Paris si-au pierdut viata si doi romani, sot si sotie, Ciprian Calciu, de 32 de ani, si Lacramioara Pop, de 28 de ani. Invitati la o aniversare la un restaurant de pe bulevardul Voltaire, cei doi au fost mitraliati in timp ce se aflau pe terasa La Belle Equipe. In urma lor au ramas o fata, de 11 ani, din prima casatorie a Lacramioarei, si un baiat, de un an si jumatate.

Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
România intră în spațiul Schengen doar pe cale maritimă și aeriană, la finalul lunii martie 2024. Aderarea va stimula turismul și comerțul și va consolida piața internă. Pe de altă...
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
Discuţiile despre candidaţii la alegerile prezidenţiale vor avea loc, între PNL şi PSD, după alegerile din data de 9 iunie, declara liderul liberal Nicolae Ciucă. Ciucă admite că, dacă...
#atentate Paris, #romani morti atentate Paris, #romani inmormantati atentate Paris , #atentat Paris