Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Australia se pregateste pentru o zi de incendii "catastrofale"

Autor: Ana Ilie
Luni, 07 Ianuarie 2013, ora 12:13
1624 citiri
Australia se pregateste pentru o zi de incendii "catastrofale"

Australia se pregateste, luni, pentru inceputul catorva zile de canicula si focuri de vegetatie "catastrofale".

In cinci din cele sase state flacarile fac deja ravagii si continua cautarea a zeci de persoane disparute dupa ce incendii de proportii au devastat statul Tasmania. Unii localnici au fost anuntati ca este deja prea tarziu pentru a-si mai parasi locuintele.

Premierul Julia Gillard s-a deplasat in localitatile tamsaniene pentru a evalua dimensiunile ravagiilor si a promis ajutoare supravietuitorilor, care au povestit cum comunitatile lor au fost invaluite de o "minge de foc", scrie Reuters.

"Copacii au explodat pur si simplu", a povestit un localnic din Murdunna, oras distrus aproape total de incendiu.

Politia tasmaniana a anuntat ca aproximativ 100 de persoane sunt date disparute dupa ce focul le-a cuprins comunitatile si autoritatile evacueaza localnicii si turistii, cautand in acelasi timp prin ruinele inca fumegande eventuali supravietuitori.

Incendiile de vegetatie fac prapad in cinci din sase state australiene. 90 de focuri ameninta cel mai populat stat, New South Wales, si ard in muntii impaduriti din jurul capitalei nationale, Canberra.

Marti se asteapta conditii si mai severe, amintind de 2009, cand incendiile din "sambata neagra" au ucis, in statul Victoria, 173 de persoane si au provocat pagube de 4,4 miliarde de dolari.

Pe 27 decembrie a inceput o perioada caniculara in vestul Australiei, ce a durat opt zile. A fost cea mai severa canicula din ultimii 80 de ani si s-a raspnadit treptat in intreaga tara. Marti se vor inregistra cele mai periculoase conditii meteo pentru incendiile de vegetatie, avertizeaza oficialii. Este vorba despre aproximativ 40 de grade Celsius, sub 10% umiditate si vant de peste 70 de kilometri la ora.

Autoritatile le recomanda oamenilor sa fuga din fata flacarilor, care vor fi prea puternice pentru a putea fi stinse usor de pompieri.

In Canberra, oficialii se asteapta la cele mai grave conditii din ultimul deceniu, localitatea fiind deja inconjurata de incendii de vegetatie.

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#Australia incendii vegetatie, #incendiu Australia , #Australia