Ziare.com

Australienii, terorizati de atacurile rechinilor (Video)

de Florin Necula
Joi, 19 Ianuarie 2012, ora 11:37

   

Australienii, terorizati de atacurile rechinilor (Video)
Un barbat din Australia a fost atacat joi, de un rechin, in timp ce se scalda. Este a treia agresiune de acest fel din ultimele saptamani.

Barbatul inota intr-o laguna din Coral Bay, din Western Australia, la aproape 1.100 kilometri nord de Perth, cand a fost atacat de rechin si muscat de brat, in urma caruia australianul s-a ales cu rani semnificative, transmite ABC News.

Pestele care l-a atacat pe barbat este un rechin-tigru de trei metri lungime, o specie considerata periculoasa pentru oameni, iar incidentul a avut loc pe o plaja izolata, fiind al treilea de acest gen din ultima luna.

Victima are 26 de ani si a primit ingrijire din partea medicilor, dar ranile nu i-au pus viata in pericol si starea sa de sanatate este stabila.

Atacul vine la o zi dupa ce un surfer a fost muscat de un rechin pe o plaja din estul tarii. Barbatul atacat pe coasta de est are 44 de ani si a fost ranit la un picior si se pare ca ar fi inotat in apropierea plaselor care ar trebui sa impiedice rechinii sa se apropie de tarm.

Acest incident a avut loc pe plaja Redhead, miercuri dupa-amiaza, la nord de Sydney, iar rechinul este posibil sa fi fost un exemplar tanar de mare alb, de doi metri lungime. Barbatul a strigat dupa ajutor, in timp ce s-a urcat sangerand pe placa de surf, a fost supus apoi unei operatii si acum este in afara oricarui pericol.

Un alt surfer a fost atacat in largul unei plaje din nordul orasului Sydney, pe 3 ianuarie. El a fost atacat langa plaja North Avoca, fiind muscat de brat.

Australienii sunt ingrijorati, deoarece a fost atins numarul mediu de atacuri ale rechinilor inregistrate intr-un an.

Atacurile fatale sunt rare in Australia. 27 de oameni au murit in ultimii 22 de ani, din cauza rechinilor.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 4453 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Nu exista comentarii postate de utilizatori.


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor